TUŽILAŠTVO ZA STANDARD Formiran predmet protiv Dražena Jeknića: Krivokapićev vozač izazvao opštu opasnost na Bogetićima gdje su povrijeđene dvije osobe

Kod Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću formiran je predmet protiv Dražena Jeknića zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti, a vezano za događaj koji se dogodio u aprilu u mjestu Bogetići – Nikšić , kazao je Standardu državni tužilac Stevo Šekarić.
TUŽILAŠTVO ZA STANDARD Formiran predmet protiv Dražena Jeknića:  Krivokapićev vozač izazvao opštu opasnost na Bogetićima gdje su  povrijeđene dvije osobe

Podsjetimo, službenik Uprave policije Dražen Jeknić je 8. aprila upravljao službenim automobilom registarskih oznaka PG-CG 301, generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore, u kome se nalazila i ćerka premijera Zdravka Krivokapića, a prilikom čega je to vozilo u mjestu Bogetići udarilo dvije osobe.

”Kritičnom prilikom povrijeđene su dvije osobe, a izviđaj je u toku”, potvrdili su Standardu iz ODT Nikšić.

Kako se navodi u odgovoru, nakon završenog izviđaja biće donijeta odluka u predmetu.

Vozač iz pratnje premijera Dražen Jeknić pregazio građane Nikšića?

Dražen Jeknić

U odgovoru ODT-a za Standard od 9. aprila saopšteno je da je do tada državni tužilac naložio Upravi policije – CB Nikić prikupljanje potrebnih obavještenja od lica zatečenih na lice mjesta, uključujući i policijske službenike, naložio pribavljanje medicinske dokumentacije za lica povrijeđena u navedenom događaju, naložio i pribavljanje audiovizuelnog snimka sa lica mjesta, te preduzimanje svih mjera i radnji vezanih za navedeni događaj.

Takođe, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu rada policije utvrdilo je da postoji osnovana sumnja da su policajac iz Stanice policije Nikšić S.G. i službenik Uprave policije (UP) – vozač štićene ličnosti Dražen Jeknić neprofesionalno postupali prilikom obezbjeđenja rute i vožnje Vladinog automobila u kojem se nalazila kćerka premijera Zdravka Krivokapića.

OTVOREN IZVIĐAJ O INCIDENTU NA BOGETIĆIMA: Tužilac traži izjave, snimke i medicinsku dokumentaciju

Podsjetimo, prilikom skupa građana u mjestu Bogetiće kod Nikšića, došlo je do incidenta u kome je Vladino službeno vozilo prošlo kroz masu okupljenih i udarilo dva građanina.

Prethodno su Nikšićani kojima policija na izlazu nije dozvolila da se upute ka Podgorici, u znak protesta izašli iz automobila i blokirali magistralu.

Skup je organizovan zbog razmatranja izmjena Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva i izmjene Zakona o registru prebivališta i boravišta.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Eagles

Изгледа да је МОТО нове Владе: Гази све што је Црногорско! Је ли тај положио возачки испит?

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

(FOTO/VIDEO)Protest ispred vlade zbog Temeljnog ugovora: Crnu Goru nije stvorila SPC, ne pristajemo na izdaju

Izručen optuženi turski terorista, uhapšen u Crnoj Gori

Manje akcize na gorivo do kraja avgusta, Majbah od pola miliona eura ustupljen MUP-u za prevoz stranih štićenih ličnosti

Balša Božović za STANDARD: Abazović je čovjek od povjerenja SPC i igra kako Vučić svira