U kamionu nađene cigarete koje nijesu bile na spisku za spaljivanje

Prema informacijama portala Standard iz više izvora, u kamionu koji je u nedjelju nađen ispod Veljeg brda, a koji je ukraden prije spaljivanja oduzetih cigareta nijesu pronađene cigarete koje su bile predviđene za spaljivanje.
U kamionu nađene cigarete koje nijesu bile na spisku za spaljivanje

Riječ je o cigaretama marke “Mak” i “Regina” dok je u pratećoj dokumentaciji bile cigarete drugih proizvođača i druge marke.

Saga o oduzetim cigaretama traje skoro godinu i više puta je bilo nejasno i nerasvijetljeno šta se tačno dešava. Očigledno je da se iza brda valjaju krupnije stvari od one koju je javnost mogla da vidi.

U okviru velike akcije sprječavanja krijumčarena cigareta, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili su juče Dalibora Brnovića, izvršnog direktora firme ,,Brnović trans“ i šefa Komisije za uništavanje cigareta Uprave prihoda i carina Elvira Adrovića. Njih dvojica se sumnjiče da su dio veće grupe, u kojoj su neki državni službenici i kontroverzni biznismeni, koja je u dužem periodu organizovala nelegalnu preprodaju cigareta svojevremeno zaplijenjenih u Slobodnoj zoni Luke Bar.

Dva hapšenja su tek početak opsežne međunarodne akcije. Prema informacijama, mreža upletenih u ovaj ilegalni posao vrijedan više miliona eura je prilično razgranata. Podaci koje je prikupila Agencija za nacionalnu bezbjednost u saradnji sa partnerima iz Velike Britanije ukazuju da organizovani ilegalni transport zaplijenjenih cigareta traje duže i da su taj prljavi posao upleteni i oni koji bi trebalo da se bore protiv organizovanog kriminala.

To znači da je kriminalna operacija izvođena uz kolaboraciju nekih visokih državnih funkcionera iz Uprave prihoda i carina, više kontroverznih biznismena iz Nikšića i uz asistenciju pojedinih policijaca iz Centra bezbjednosti Nikšić koji su obezbjeđivali dalji ,,reeksport“ cigareta za Bosnu i Hercegovinu.

Osim direktora UPC Rada Miloševića, u noći između petka i subote u svojstvu građanina su izjave dali i svih pet članova Komisije za uništavanje cigareta UPC, među njima i juče uhapšeni Adrović, kao i policajci koji su obezbjeđivali transport od skladišta ,,Zetatransa“ u Podgorici do Nikšića.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

AFERA ,,UNIŠTAVANJE CIGARETA“: Putevi istrage vode ka Radu Miloševiću

Da li Milošević švercuje cigarete, je li premijer Abazović sve znao ili su obojica naivne žrtve zavjere?

Uništavaju cigarete ili dokaze o manipulaciji?

TAJNA OPERACIJA UPRAVE PRIHODA I CARINA: Cigarete spaljene bez znanja policije, pred Miloševićevom komisijom

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

U Beogradu danas o izručenju Svetozara Marovića

AFERA ,,DRŽAVNI ŠVERC CIGARETA“: Sumnja na dvojicu policajaca da su obezbjeđivali ilegalni transport cigareta za BiH

RADULOVIĆ za Standard: MUP je na potezu da utvrdi istinu o Mandićevom dvojnom državljanstvu

Mladić iz spota Andrije Mandića: Fotografija nastala 2019. kada smo radili na imanju Mandićevog brata, nije mi tražena dozvola za njeno korišćenje