test

U tri policijske racije oduzeto 19 komada oružja, šest auta, municija…

Standard

21/07/2023

19:15

Policija je danas u Podgorici, Danilovgradu i Tuzima, na više lokacija, oduzela arsenal oružja, municiju, vozila i druge predmete.Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materij, uhapšeni su V.K. i R.Š. Pretresi su izvršeni na više lokacija, kao i racija u jednom hotelu, što je rezultiralo oduzimanjem 17 komada oružja, municije i šest vozila visoke klase… 

Policija je izvršila pretrese stana i drugih prostorija koje koristi V.K. (27).

“Pripadnici policije su pretresom pronašli i oduzeli: dva pištolja – jedan CZ cal. 9mm i Vzor cal 7.65 mm, dvije automatsku pušku, poluautomatsku pušku, tri okvira za puške, opštički nišan za snajpersku pušku, 224 komada municije, tri štapina od kojih dva sa detonatorskim kapislama i druge predmete. Kriminalističkom obradom i sprovedenim radnjama, nakon konsultacija sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici slobode su lišeni V.K i R.Š. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je tužilac naložio da se protiv lice Ž.K. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, saopšteno je iz policije.

Pogorička policija je, nakon što je lišila slobode Ž.V. zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, a na osnovu naredbe nadležnog sudije, u mjestu Piperi izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi.

“Tom prilikom policija je pronašla i oduzela dva poluautomatska pištolja, djelove eksplozivne naprave, sporogoreći štapin, signalni pištolj i 12 komada municije različite vrste i kalibra. On će zbog navedenog krivično odgovarati za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i ekspolozivnih materija”, dodaju iz policije.

Pretresima objekata, shodno naredbi nadležnog suda, na jednoj lokaciji u Tuzima koju koristi V.N. u selu Barlaj, policija je pronašla i oduzela sedam pušaka i dva pištolja.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se naknadno izjasniti o eventualnoj pravnoj kvalifikaciji djela. Osim toga službenici Uprave policije su danas izvršili operativno – taktičku radnju „Racija“ i izvršili pregled jednog hotela u Podgorici, a u kojem borave lica interesantna za službu, kao i pregled određenog broja vozila. Policija je radi provjere, uz uredno izdate potvrde o privremenom oduzimanju, oduzela šest vozila visoke klase”, zaključuje se.

Ostavite komentar

Komentari (0)