test

U Šavniku i Plužinama pronađeno oružje i municija

Standard

04/06/2023

13:24

Policijski službenici Regionlnog centra bezbjednosti ''Zapad'', Stanice policije Šavnik u pojačanim aktivnostima koje se kontinuirano sprovode u cillju pronalska oružja i drugih nedozvoljenih predmeta su sinoć, pola sata nakon ponoći, na magistralnom putu Nikšić – Šavnik, u mjestu Vojnik, kontrolisali vozilo kojim je upravljao B.Đ. (23), a sa kojim se u vozilu nalazio S.M. (23).

To je navedeno iz Uprave policije. Kako su naveli iz UP, izvršenim pregledom lica i vozila kod suvozača S.M je pronađen pištolj marke Zastava Arms model M70A 9 mm Luger, sa okvirom i šest komada municije, kao i lovački nož.

U vozilu je pronađena i kutija sa 31 komadom municije kalibra 9 mm.

Ovo lice je tada predalo policijskim službenicima dozvolu za držanje i nošenje oružja.

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji je naložio da se protiv S.M. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U toku postupka se nastavljaju izviđajne mjere radnje u cilju utvrđivanja pod kojim okolnostima su licu S.M izdate saglasnosti dozvole držanja i nošenje oružja i ispitaju sve okolnosti za davanje dozvole istom.

Takođe, u odvojenim aktivnostima usmjerenim na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu, policijski službenici Regionalnog Centra Bezbjednosti „Zapad“ – Stanice policije Plužine su juče, shodno naredbi Osnovnog suda u Nikšiću, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi lice N.D. (48) u mjestu Ravno u pograničnom pojasu.

Tom prilikom su pronašili 10 komada puščane municije kalibra 7×57, 19 komada puščane municije kalibra 223 remington i 23 komada puščane municije – patrona.

Nakon sprovedenog vještačenja oduzete municije u Forenzičkom centru Uprave policije slijedi eventualna kvalifikacija djela.

Izvor (naslovna fotografija):

Šavnik

Ostavite komentar

Komentari (0)