test

Crnogorski šef mafije Željko Bojanić uhapšen u Istanbulu: Policija u njegovoj vili tražila tijelo Mijanovića

Standard

06/11/2022

19:37

Turska policija je u Istanbulu uhapsila crnogorskog šefa mafije Željka Bojanića za kojem je Interpol raspisao međunarodnu potjernicu i koji je umiješan u krijumčarenje droge, piše Daily Sabah.Bojanić je takođe osumnjičen za ubistvo Rista Mijanovića. Policijske ekipe pretražile su dvorište vile u kojoj se Bojanić skrivao, sumnjajući da bi tu moglo biti zakopano tijelo Mijanovića.

Mijanović je bio član “škaljarskog klana” koji je od 2014. bio u zavadi sa Bojanićevim “kavačkim klanom”.

“Kavački klan” je u septembru u Istanbulu optužen za ubistvo “škaljarskog šefa” Jovana Vukotića.

Jedan od najtraženijih kriminalaca u Evropi

Turska televizija CNN Türk izvijestila je da je Bojanić, čiji je nadimak “Boris”, među 45 najtraženijih kriminalaca u Evropi i da je u Tursku ušao s lažnim pasošem na ime “Andelew Belchew Jordan”.

Mediji su objavili da je pripadnicima turske bande čiji se vođa nalazi u pritvoru u Italiji isplaćeno oko milion eura za ubistvo Vukotića.

Vukotić, za kojim je Srbija tragala, prije tri godine je uhapšen u Turskoj i izručen Srbiji, gdje je nakon suđenja pušten na slobodu. Navodno se, kao i Bojanić, s lažnom ličnom kartom i pasošem vratio u Tursku.

U sukobu ova dva klana od 2014. je ubijeno 50-ak osoba.

Ime Rista Mijanovića sa Cetinja pominjalo se u Sky prepisci objavljenoj u medijima u kojoj je on označen kao osoba povezana sa djelovima Srpske pravoslavne crkve.

Izvor: Al Jazeera
Izvor (naslovna fotografija):

t24.com.tr

Ostavite komentar

Komentari (0)