Izvor: Pobjeda

UBISTVO NA VERUŠI: Draškoviću zadržavanje do 72 sata

Beranac Zlatko Drašković uhapšen je juče zbog sumnje da je član kriminalne grupe Marka Zekića, koja se tereti za ubistvo Nemanje Prelevića i Danila Pekovića 17. oktobra 2020. godine na Veruši.
UBISTVO NA VERUŠI: Draškoviću zadržavanje do 72 sata

Drašković je uhapšen na aerodromu i priveden u Specijalno državno tužilaštvo gdje mu je određeno zadržavanje do 72 sata.

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Nenada Milačića (36) i Branislava Ivanovića iz Podgorice i Beranaca Vasilija Đukića (26) Dragana Biletića (36), Mirka Zekića i Mirčete Mihailovića (41), Gorana Milašinovića iz Sutomora i srpskog državljanina Dragana Tarića zbog sumnje da su učestvovali u organizaciji i ubistvu Podgoričana Nemanje Prelevića (28) i Danila Pekovića (20) na Veruši u oktobru 2020.

Prema prikupljenim dokazima, Marko Zekić, Đukić i Mihailović su 17. oktobra 2020. godine u mjestu Uvač, sa umišljajem i po prethodnom dogovoru zajedno ubili Prelevića i Pekovića.

Teško ubistvo dvojice Podgoričana umišljajno stvaranjem uslova i otklanjanjem prepreka pomogli su Milašinović, Biletić, Ivanović i Miličić.

Zadatak dijela grupe bio je da prate kretanje Prelevića i Pekovića kako bi odredili najpovoljnije mjesto i vrijeme za njihovu likvidaciju.

– Nakon što su doznali da će mete 17. oktobra biti u kući Prelevića u mjestu Uvač, tu su informaciju saopštili Zekiću, Đukiću i Mirčeti Mihailoviću koji su se uputili ka Veruši – navodi se u optužnici.

Mirčetić je predao automatsku pušku i pištolj Zekiću i Đukiću koji su nakon kraće rasprave na vratima vikendice ubili Prelevića ispalivši u njega više projektila u glavu i gornji dio tijela.

Pošto su eliminisali Prelevića, ušli su u vikendicu i ubili Pekovića.

Ubistvo dvojice Podgoričana otkriveno je dan kasnije kada je supruga Prelevića oko 18 časova pozvala prvog komšiju i zamolila ga da pođe do vikendice jer joj se muž nije javljao dva dana.

Pošto je prišao vikendici, dvojica komšija su primijetila da su ulazna vrata od kuće otvorena, a onda i da na pragu leži Prelević u lokvi krvi.

Transkripti Sky aplikacije koju su koristili pripadnici ove kriminalne organizacije otkrili su da je ubistvo Prelevića i Pekovića planirano nekoliko mjeseci ranije. Organizovanjem likvidacije u ovom slučaju rukovodio je Zekić.Sky komunikacije su otkrile i da je Milašinović imao konekciju u policiji preko koje je grupi otkrivao saznanja istražitelja vezano za istragu ubistva Prelevića i Pekovića i pronađenih tragova.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Sky aplikacija razotkrila ubice Nemanje Prelevića i Danila Pekovića

Šta piše u optužnici za dvostruko ubistvo na Veruši: Zekić odluku da ubije donio nakon tuče

Standard OTKRIVA IMENA osumnjičenih za dvostruko ubistvo na Veruši

Draškoviću zadržavanje do 72 sata

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

CRNOGORSKI GORDIJEV POLITIČKI ČVOR: Tri pravca razrješenja krize

STANDARD SAZNAJE: Identifikovana sva četiri napadača koja su brutalno pretukli mladića u Bloku 9

Vuković: Centru grada vratili smo stari sjaj

POLITIČKI ĆORSOKAK: Đukanović očekuje nove izbore, Mandić traži smjenu predsjednika, ,,stara većina“ ne bi na glasanje