Uhapšen tužilac iz Kotora Srđa Jovanović, sumnja se da je uništavao dokaze iz predmeta

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva lišen je slobode državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru Srđa Jovanović.zbog osnovane sumnje da je učinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.
Uhapšen tužilac iz Kotora Srđa Jovanović, sumnja se da je uništavao dokaze iz predmeta

Foto: FIlip Filipović

Kako portal Standard nezvanično saznaje, Jovanović je uhapšen zbog sumnje da je uništavao dokaze iz predmeta o tuči koja se desila prije nekog vremena.

Kako navode iz SDT-a postupajući specijalni tužilac Miloš Šoškić, nakon saslušanja, donio je rješenje o zadržavanju Jovanovića do 72 sata.

“Po nalogu v.d. Vrhovne državne tužiteljke Maje Jovanović istovremeno je formirana Komisija koja je zadužena da obavi kontrolu svih predmeta kojima je bio zadužen državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru”, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva.

“Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru sumnjiči se da je zloupotrijebio službeni položaj i učinio krivično djelo iz člana 416.st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore u kom se navodi da će se kazniti zatvorom od šest mjeseci do 5 godina službeno lice koje protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja ili ovlašćenja, prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja ili nevršenjem svoje službene dužnosti pribavi sebi ili drugom korist, drugom nanese štetu ili teže povrijedi prava drugog”, zaključuju iz SDT-a.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Poštujući ova tri jednostavna pravila nećete se ugojiti preko zime

Poznati svi parovi osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru

BOŽOVIĆ u pismu Abazoviću o prijetnjama: VLAOVIĆ I DURUTOVIĆ MIJOVIĆ POKUŠALI DA ME UCIJENE

Švajcarska ponovo poslala Srbiju kući, Kamerun na oproštaju pobijedio Brazil