test

Uhapšeno 75 vozača: Podgoričanin pijan vozio 172 kilometra na čas

Standard

21/03/2022

11:35

Crnogorska policija je tokom vikenda uhapsila 75 vozača, saopšteno je iz Uprave policije.Tokom vikenda je, kako su naveli, na crnogorskim putevima evidentirano je 27 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba smrtno stradala kao pješak, dok je jedna zadobilo teške tjelesne povrede, a sedam osoba je zadobilo lake tjelesne povrede.

”U istom periodu pripadnici saobraćajne policije su podnijeli 880 prekršajnih prijava, izdali 435 prekršajnih naloga, oduzeli 16 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja”, navodi se u saopštenju.

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola, dodaje se, policija je lišila slobode 75 vozača.

”Grupa policije za bezbjednost saobraćaja na putevima je lišila slobode D.S. (31) iz Podgorice koji je vozio brzinom od 172 km/h gdje je dozvoljena brzina ograničena saobraćajnim znakom do 80km/h, a koji je bio pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 1.78 g/kg.

Nikšićka policija je lišila slobode V.V. (60) koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2.71 g/kg”, kazali su iz policije.

Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Izvor (naslovna fotografija):

ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)