Izvor: Pobjeda

Verica Maraš napustila Istražni zatvor

Bivša izvršna direktorica kompanije 1''3. jul – Plantaže'' Verica Maraš napustila je Istražni zatvor nakon što joj je istekao dvomjesečni pritvor u kome se našla 23. avgusta kako ne bi uticala na svjedoke u istrazi zloupotrebe službenog položaja u privrednom poslovanju kojim je, kako sumnja Specijalno državno tužilaštvo (SDT), oštetila državnu kasu za više od pet miliona eura.
Verica Maraš napustila Istražni zatvor

Foto: RTCG

Savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda, Marija Raković je za Pobjedu pojasnila da Specijalno tužilastvo u slučaju Verice Maraš nije predlagalo produženje pritvora.

Maraš se konkretno sumnjiči da je učestvovala u zaključenju štetnog vansudskog poravnanja između kompanija ,,Plantaže“ i ,,OMP Inženjering“ vezanu za zajedničku proizvodnju briketa.

Ona je uhapšena 23. avgusta u okviru istrage tokom koje su 11. jula uhapšeni nekadašnji predsjednik i članovi Odbora direktora ,,Plantaža“ Veselin Vukotić, Božo Mihailović, Duško Perović kao i Đorđije Rajković i Sead Šahman koji su u međuvremenu pušteni iz pritvora.

Tada su lisice na ruke stavljene i Anici Hajduković koja je nakon saslušanja u SDT-u puštena da se brani sa slobode.

Još tada je saopšteno da istraga nije završena i da će biti proširena na još neke osobe.

Podsjećamo da je izviđaj u ovom predmetu pokrenut još u maju ove godine po osnovu krivične prijave novog rukovodstva kojom su bivši članovi borda direktora osumnjičeni da su OMP Inženjeringu pribavili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist.

Tom prijavom Maraš se teretila da je, postupajući po nalozima Vukotića, zajedno sa Mihailovićem, pripremala izvještaj koji treba da potvrdi opravdanost zaključivanja ugovora o poravnanju, kao i da je oformila komisiju koja je formalno trebalo da napiše taj izvještaj.

U krivičnoj prijavi je navedeno da je na sjednicama Odbora direktora iznosila netačne podatke da su ,,Plantaže“ u zajedničku fabriku briketa uložile 450.000 eura, a ,,OMP Inženjering“ 1,12 miliona, iako je kao izvršna direktorica ,,Plantaža“ i predsjednica Odbora direktora ,,Plant OMP“ znala da su ulaganja državne firme značajno veća.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

HAPŠENJA ČLANOVA BIŠEG ODBORA DIREKTORA PLANTAŽA: Istražitelji tokom pretresa tražili dokaze za zloupotrebu položaja

Plantaže u poslu sa OMP Engineering plaćale i kredit

Nakon višečasovnog saslušanja u SDT Verici Maraš određeno zadržavanje

Verica Maraš ostaje u pritvoru

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Međunarodna policijska akcija: Pretresi na više lokacija, na meti osobe povezane za švercom oružja, narkotika…..

Novi krug Voli cijena u svim VOLI i Naš diskont marketima

POTVRĐENO PISANJE STANDARDA, AIR MONTENEGRO: Prtljag nije stigao u Beograd zbog operativnih razloga, stiže tokom dana

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Koprivica pucao Raduloviću u koljeno i leđa