Izvor: Pobjeda

Verica Maraš ostaje u pritvoru

Apelacioni sud potvrdio je odluku kojom je bivšoj izvršnoj direktorici kompanije ''13. jul - Plantaže'' Verici Maraš produžen pritvor za mjesec dana, potvrđeno je Pobjedi iz Višeg suda.
Verica Maraš ostaje u pritvoru

Foto: RTCG

Maraš je pritvorena krajem avgusta kako ne bi uticala na svjedoke u istrazi zloupotrebe službenog položaja u privrednom poslovanju kojim je, kako sumnja Specijalno državno tužilaštvo, oštetila državnu kasu za više od pet miliona eura.

Maraš se konkretno sumnjiči da je učestvovala u zaključenju štetnog vansudskog poravnanja između kompanija ,,Plantaže“ i ,,OMP Inženjering“ vezanu za zajedničku proizvodnju briketa.

Ona je uhapšena 23. avgusta u okviru istrage tokom koje su 11. jula uhapšeni nekadašnji predsjednik i članovi Odbora direktora ,,Plantaža“ Veselin Vukotić, Božo Mihailović, Duško Perović kao i Đorđije Rajković i Sead Šahman koji su u međuvremenu pušteni iz pritvora.

Tada su lisice na ruke stavljene i Anici Hajduković koja je nakon saslušanja u SDT-u puštena da se brani sa slobode.

Još tada je saopšteno da istraga nije završena i da će biti proširena na još neke osobe.

Podsjećamo da je izviđaj u ovom predmetu pokrenut još u maju ove godine po osnovu krivične prijave novog rukovodstva kojom su bivši članovi borda direktora osumnjičeni da su OMP Inženjeringu pribavili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist.

Tom prijavom Maraš se teretila da je, postupajući po nalozima Vukotića, zajedno sa Mihailovićem, pripremala izvještaj koji treba da potvrdi opravdanost zaključivanja ugovora o poravnanju, kao i da je oformila komisiju koja je formalno trebalo da napiše taj izvještaj.

U krivičnoj prijavi je navedeno da je na sjednicama Odbora direktora iznosila netačne podatke da su ,,Plantaže“ u zajedničku fabriku briketa uložile 450.000 eura, a ,,OMP Inženjering“ 1,12 miliona, iako je kao izvršna direktorica ,,Plantaža“ i predsjednica Odbora direktora ,,Plant OMP“ znala da su ulaganja državne firme značajno veća.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

HAPŠENJA ČLANOVA BIŠEG ODBORA DIREKTORA PLANTAŽA: Istražitelji tokom pretresa tražili dokaze za zloupotrebu položaja

Plantaže u poslu sa OMP Engineering plaćale i kredit

Nakon višečasovnog saslušanja u SDT Verici Maraš određeno zadržavanje

PLANTAŽE: Poravnanje inicirali uprkos nalazu vještaka da je nabavljena loša oprema za brikete

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Vladika Boris se u Stejt departmentu sastao sa Gabrijelom Eskobarom

Abazović pokušao da ”prisvoji” učešće novog rukovodstva ANB u akciji od prije skoro mjesec

Armenko, Vukčević, Ružičić i Novaković predlozi Ustavnog odbora

UŽIVO: Abazović: Međunarodna diplomatija će tek da bude afera, imam fotografiju Đukanovića sa škaljarcima