test

(VIDEO) SPO skinulo pečate sa Bemaxovih stanova

Standard

06/06/2024

15:32

Nakon što su početkom protekle sedmice zapečatili pet od 20-ak stanova koje su pretresali u jednom od ulaza u Master kvartu, pripadnici SPO su danas oko 14 sati došli da ih otpečate.

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja su danas ponovo boravili u Master kvartu, ali iz drugačijeg razloga od prošlog puta – skidali su pečate sa stanova u vlasništvu kompanije Bemax, koje su stavili protekle sedmice, nakon što su završili šestodnevne pretrese dvadesetak stanova u jednom od ulaza zgrade.

SPO je protekle sedmice zapečatio ukupno pet stanova, koji su bili neopremljeni, poluopremljeni i neuseljeni, a tokom pretresa su izuzimali i DNK tragove sa različitih površina i mjerili debljinu zidova. 

Pravni zastupnici kompanije Bemax, advokati Zoran Piperović i Stefan Jovanović, nijesu prisustvovali pretresima jer tvrde da naredba po kojoj je SPO postupao nije bila zakonita, odnosno da se u njoj ne navode lica na koja se krivična djela odnose.

Advokat Piperović je ranije ocijenio da zapisnik sa ovakvih pretresa neće služiti ničemu, jer naredba ne sadrži sve što je neophodno po ZKP-u. Kako pretresima nije prisustvovao niko od svjedoka u ime kompanije Bemax, pripadnici SPO obezbijedili su svoje svjedoke, kadete Policijske akademije u Danilovgradu.

Naredbom Višeg suda, predmet pretresa bio je namještaj koji se nalazi u stanovima tog ulaza, ali većina onih koje je SPO pretresao uopšte nije opremljena.

Izvor: Foto: M portal
Izvor (naslovna fotografija):

M portal

Ostavite komentar

Komentari (0)