Izvor: Jutarnji list

Vlaović ubijen iz Glocka, Tanasković policiji rekao tek jednu rečenicu

Danas tokom dana Duško Tanasković(28) iz Kragujevca trebao bi biti ispitan u tužilaštvu zbog ubistva Gorana Vlaovića(38). Policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog teškog ubistva iz člana 111. stavka 1 Kaznenog zakona koji kaže da će se onaj ko ubije drugoga na podmukao ili okrutan način kazniti kaznom od najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora (do 50 godina).
Vlaović ubijen iz Glocka, Tanasković policiji rekao tek jednu rečenicu

Tanasković se u policiji pod nadzorom svog branioca, splitskog advokata Vinka Gulišije branio ćutnjom i nije htio iznositi niti motive niti okolnosti zašto je ubio Vlaovića ispred noćnog kluba Noa na Zrću juče oko 6 sati. Inače, Tanasković je smrtno ranio Vlaovića jednim hicem iz “Glocka” koji ipak nije imao prigušivač, ali je policija našla sredstvo izvršenja i čauru. Veliku ulogu u osiguranju tragova na mjestu zločina imao je jedan zaštitar iz kluba, bivši policajac koji je ogradio mjesto zločina i čauru metka do dolaska policije.

Kako Jutarnji list saznaje Tanasković je policiji jedino rekao da zna kako za njim traga crnogorska policija jer ga sumnjiče za pomaganje egzekutoru istaknutog “škaljarca” Milića Minje Šakovića. On je naime ubijen 17. jula u Budvi, a egzekutor mu je takođe prišao s leđa u jednom restoranu, ispalio mu nekoliko hitaca u glavu i pobjegao. Crnogorska policija našla je ubicin pištolj i torbicu, a egzekutor je takođe imao šiltericu. Tanasković je inspektorima zadarske policije rekao kako on nema veze s tim ubistvom i da je bio u Kragujevcu i vadio nove lične dokumente na dan kad se dogodilo ubistvo u Budvi.

Tanasković je otkrio i da je još kao maloljetnik bio u zatvoru, te da je ukupno odslužio pet godina zbog razbojništva, razbojničkig krađa i imovinskih delikata. Inače, jedan od razloga zbog kojih nije bio sposoban iznositi odbranu je i to što navodno ima zdravstvenih problema mentalne naravi. Sasvim je izvjesno da će, ako je to slučaj, njegov branilac predložiti tužilaštvu pribavljanje medicinske dokumentacije kako bi se ustanovilo boluje li on od neke duševne bolesti koja bi isključivala njegovu kaznenu odgovornost, odnosno kako bi se ustanovilo je li bio uračunljiv za vrijeme ubistva Vlaovića.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Pala Vlada Dritana Abazovića

Uhapšeni zbog ubistva na Pagu se povezuje i s ubistvom Šakovića?

Za porodicu Klapuh pravda nedostižna i poslije 30 godina

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

STIGAO I FBI: Sajber napad bio „posao iznutra“

DPS: Novinar Siniša Luković ne prestaje da targetira pojedince koji su meta kampanje narušavanja ugleda i časti

Kabinet Abazovića: Vuković širi dezinformacije, premijer će biti na Žabljaku i neće otvarati školu u Tološima

Filipović: Dogovor bi značio potpunu suspenziju evropskog puta i Vučića na vlasti u Crnoj Gori