Izvor: Pobjeda

Vukotića planirali da ustrijele puškom ili napadnu dronovima sa eksplozivom

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i Milan Vujotić planirali su eliminaciju rivala Jovana Vukotića tako što bi pritvoreni, pripadnici njihove grupe unutar Istražnog zatvora, pucali na prvog „škaljarca“ kada bi se pojavio na prozoru svoje pritvorske ćelije, navodi se u dokumentu Specijalnog tužilaštva.
Vukotića planirali da ustrijele puškom ili napadnu dronovima sa eksplozivom

Foto: Filip Filipovic Privođenje Vukotića na saslušanje u SDT

Sadržaj Skaj komunikacija između članova ove grupe pokazao je da su Zvicer i Vujotić, u slučaju neuspjeha osnovnog, osmislili i rezervni plan.

Plan B podrazumijevao je da zatvorski čuvar Vladan Lučić zatvori kapiju prostora za šetnju unutar Istražnog zatvora i onemogući eventualno bjekstvo Vukotića koji je trebalo da se napadne i iz vazduha dronovima na koje su bile prikačene eksplozivne naprave.

Prema navodima naredbe o proširenju istrage Specijalno tužilaštvo prikupilo je dokaze koji ukazuju da su odbjegli Zvicer i Vujotić 2020. godine formirali grupu koja je između ostalog trebala da likvidira Vukotića koji je tada sproveden u Istražni zatvor pošto su ga srpske vlasti 8. februara 2020. izručile Crnoj Gori gdje se protiv njega vodio postupak zbog sumnje da je pucao na Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, i pripadnike kavačkog klana Vojina Stupara i Miloša Radonjića. 

Istragom je utvrđeno da Vukotić nije pucao na pomenute mete jer se u vrijeme napada na njih nalazio u inostranstvu.

Međutim, Vukotićevo dovođenje u Crnu Goru „kavčani“ su vidjeli kao šansu za eliminaciju rivala pa su u kratkom roku napravili plan likvidacije koji je u djelo trebala da sprovede grupa sastavljena od pritvorenih i članova koji su se nalazili na slobodi, ali I zatvorskog čuvara Vladana Lučića.

SDT je kao članove ove organizacije označilo Slobodana Kašćelana, Dragana Kneževića, Gorana Vukčevića, Igora Terzića, Danila Bakića, Stevana Kraljevića, Radovana Mujovića, Vladana Lučića, Filipa Kneževića i Ratka Živkovića.

Iz sadržine djela Skaj komunikacije se može uočiti nervoza Zvicera i Mujovića što se odugvlači sa planom ubistva Vukotića. Iz tog razloga Zvicer u porukama saradnike optužuje: ,,Vjere u sebe nemate, to je ođe najviši problem“.

Vujotić potom dodaje: ,,Nemate vi samopouzdanja!!!“.

U narednoj poruci Zvicer konstatuje da je ,,previše ljudi je u sve ovo uključeno i vi tražite još još… sinoć legnemo sa stolarom, budimo se sa variocem. Morate biti odlučni i smireni. Vi treba da pošaljete po jedan metak. Daj smirite se malo kumim ve Bogom. Ponašate se kao da vas guramo u vatru. Ma ko veli da je to lako da mu oca j…m, zato ste došli, dva najbolja da ga oderete, nema što niste činjeli, tri puta teže od toga“.

Vujotić potom šalje poruku:, Ne guramo nikoga i nećemo. Kratko i jasno. Ko će da radi neka krene u kanal da sređuje, neka završi, držaće. Neka ujutro bude na upucavanje. Lako nije nego je teško. Ali sad samopouzdanje a ne mrak na oči“.

SDT navodi da su Zvicer i Vujotić podstrekli Gorana Vukčevića, Igora Terzića i još jednog nepoznatog pripadnika ove grupe da sa pogodne pozicije u blizini zgrade UIKS-a, sakriveni vegetacijom iz odvodnog kanala za vodu, osmatraju pritvorsku sobu u kojoj se nalazio Vukotić.

Njihov zadatak je bio da kada se Vukotić pojavi na prozoru pucaju na njega iz puške sa optičkim nišanom koju je prethodno nabavio Vujotić.

Zadatk ostalih je bio pružanje logističke podrške u ostvarivanju ovog kriminalnog plana.

Sumnja se i da je u decembru 2019. godine pripremano ubistvo Jovana Vukotića, i to trovanjem hranom koja mu je dostavljana u Okružnom zatvoru u Beogradu gdje je čekao izručenje u Crnu Goru.

Prilikom njegove ekstradicije važile su najveće mjere obezbjeđenja. Vukotić je pušten iz pritvora u Spužu 28. jula 2020. godine, samo nekoliko dana nakon što su na Krfu ubijeni Alan Kožar i Damir Hadžić, označeni kao saradnici „škaljarskog klana“.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

M PORTAL Ko je obavještavao Škaljarce o smjenama u policiji, Jovan Vukotić: „Veli mi Abazović da će sad Katnića da miču isto“ (FOTO)

Tamari Zvicer blokirana isplata skoro 133.500 eura zbog fingiranja prodaje stana

M PORTAL: „Škaljarci“ nabavili kriptovane telefone za Abazovića, u grupi i Jovica Vukotić?

Medojević targetirao Radonjića i ,,pripremao“ ga za likvidaciju

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Dvojica mladića brutalno tukli žrtvu, ostali nijemo posmatrali

Snažno nevrijeme pogodilo crnogorsko primorje

GI 21.maj: Pokrenut postupak protiv Đapića zbog govora mržnje

VOĐU ŠKALJARSKOG KLANA PRATILI PREKO TRUDNE SUPRUGE: Vukotić primjetio ubice, ali nije uspio da se spase