Izvor: Dnevne novine

Za mjesec dana u UIKS-u oduzeto 49 mobilnih telefona

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija u posljednjih mjesec dana prilikom pretresa nađeno je i oduzeto 49 mobilnih telefona. Kako je saopšteno Dnevnim novinama iz UIKS-a, od početka godine do 23. juna oduzeto je 176 mobilnih telefona.
Za mjesec dana u UIKS-u oduzeto 49 mobilnih telefona

Ilustracija

“U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija aktivnostima službenika obezbjeđenja koje su usmjerene na pregled i pretres lica lišenih slobode, stvari, prostorija, posjetilaca, kao i pretragu terena unutar kompleksa UIKS-a u posljednjih mjesec dana pronađeno je i oduzeto ukupno 49 mobilnih telefona, odnosno 176 mobilnih telefona u periodu od 1.1.2021. godine do danas”, navodi se u odgovorima dostavljenim krajem juna.

Naime, službenici obezbjeđenja usmjereni su na kontrolu zatvorenika i prostora u kojem oni borave.

Radnje pretresa službenici mogu da vrše samoinicijativno, na osnovu naređenja neposrednog starješine, lica koje rukovodi zatvorom, starješine UIKS-a, a što prevashodno zavisi od operativnih saznanja službenika UIKS-a.

I upravo na taj način se sprečava unos nedozvoljenih stvari, predmeta i materija u krug UIKS-a.

Najčešći načini za unošenje stvari mobilnih telefona, kartica, punjača za mobilne telefone, zamotuljaka sa materijom nepoznatog porijekla, improvizovanih bodeža jesu preko garderobe koja se donosi prilikom posjeta (kada se predmeti stavljaju u posebne šavove), te skrivanjem u knjige, u pribor za ličnu higijenu.

U spuškom zatvoru nedavno su ugrađeni iSMART ometači signala za mobilne telefone, u cilju sprečavanja nedozvoljenih komunikacija zatvorenih i pretvorenih lica.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Jedinstvena ponuda – 10€ + 200 besplatnih spinova

UPOZORENJE SAD: Saradnici Olega Deripaske obezbjeđivali novac DF-u

Janjušević poslat u istražni zatvor

BANKARI SKEPTIČNI PREMA DAMJANOVIĆEVOM PLANU: Domaće banke mogu pozajmiti Vladi najviše 150 miliona