Zašto je sve hapšen Luka Bokan: Zadržan u pritvoru do 72 časa

Luka Bokan, zbog sumnje da je učestvovao u podmetanju požara i aktiviranja bombe na lokal Bahus, nakon saslušanja kod tužioca u ODT zadržan je do 72 sata, u kom roku će biti priveden kod sudije za istragu na saslušanje. Bokan je višestruki povratnik u izvršenju teških krivičnih djela. Njegov dosije počine još od 1996. godine. Bio je obuhvaćen istragama o krivičnim djelima sa elementima nasilja, droga, oružje i zelenašenja.
Zašto je sve hapšen Luka Bokan: Zadržan u pritvoru do 72 časa

Ilustracija

Njegov dosije započinje 1996. godine, kada je priveden zbog teške tjelesne povrede. Zatim, 2001. zbog učestvovanje u tuči a 2002. godine dva puta zbog krađe.

Tokom 2003. godine povezivan je od strane policije sa više krivičnih djela. Tada ga je policija saslušavala povodom sumnji zbog falsifikovanja, nasilničkog ponašanja i prikrivanja.

I tokom 2004. godine više puta je obuhvaćen operativnim radnjama policijskih službenika. Tada je privođen zbog teške krađa u pokušaju, prikrivanja i tri puta zbog nasilničkog ponašanja, teških tjelesnih povreda.

Bokan je i tokom 2005. bio osumnjičen od strane policije zbog krivičnog djela teška krađa i krađa. Iste godine saslušavan je na okolnosti zbog sumnje da je počinio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija, hapšen je 2006. godine.

Njega su inspektori povezivali 2007. godine zbog krivičnog djela tesko ubistvo u pokušaju i iznuda.

Za nasilničko ponašanje osumnjičen je i 2008. godine zbog a 2009. zbog oduzimanje putničkog motornog vozila.

Bokan je 2014. povezivan sa nasiljem u porodici. Zatim 2016. hapšen zbog nedozvoljenog držanje oružja i eksplozivnih materija. i 2017. zbog dvije krađe.

Tokom sprovođenja istrage, inspektori ga dovode u vezu 2019. sa zelenaštvom.

A tokom ove godine procesuiran je zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima i izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

POŽAR I BOMBA NA BAHUS

Podsjećamo, iz policije su juče saopštili da je u noći između 18. i 19. novembra oko 02:00 časa poslije ponoći, dva tada nepoznata lica nakon što su nasilno razbili staklo, podmetnuli požar na ugostiteljskom objektu “Bahus”, te su nakon toga i aktivirali ručnu bombu u unutrašnjost ovog objekta.

Brzom reakcijom Vatrogasne jedinice i policije požar je lokalizovan i spriječeno je širenje vatre u lokalu.

Tokom uviđaja policija je pronašla predmete koji potiču od izvršilaca a koji su korišćeni u izvršenju ovog krivičnog djela.

Osim toga, sprovodeći dalje policijsko tužilačke aktivnosti danas su izvršeni pretresi na dvije lokacije koje koriste bezbjednosno interesantne osobe Luka Bokan i Marko Milutinović.

“Kod M.M. pronađena je određena količina opojne droge heroin, kese za pakovanje za ove opojne droge, vaga za precizno mjerenje, 44 komada različitih vrsta tableta sa liste opojnih droga, 11 ključeva od različitih vozila, dva sredstva komunikacije, pistolj nepoznate marke, kao i galon za tečnost, za koji se sumnja da je korišten prilikom izvršenja krivičnog djela.L.B. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. M.M. se sumnjiči da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i on je lišen slobode”, piše u saopštenju.

Advokat Bokana, Damir Lekić kazao je jutros nakon saslušanja da je sporan dokaz protiv Bokana i da je odbrana “mirna”. On je naglasio da će kamere dokazati da Bokan nije, ili jeste, izlazio i kada je izlazio iz svog stana sporne noći.


×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

ĐEKA I BARJAKTARI NA ČEKANJU: Zašto SDT ćuti o slučaju navodne kupovine glasova u Ulcinju?

Oštra polemika aktuelnog i bivšeg ministra; Đurović: Budi mangup pa reci istinu; Milatović: Sjašite više

Policija traga za kolegom Nemanjom Koprivicom zbog ranjavanja Željka Radulovića

Đurović: Vrijeme izgubljeno, umjesto godišnjih odmora nadoknaditi propušteno