test

Književno veče posvećeno Janku Đonoviću u Karveru

Standard

17/02/2022

15:15

O Đonovićevom životu i stvaralaštvu će govoriti: profesorica jezika i književnosti Andrijana Deletić-Milačić, direktorica Nacionalne biblioteke Crne Gore ''Đurđe Crnojević'' Dragica Lompar i glumica Varja Đukić.

Književno veče posvećeno Janku Đonoviću biće održano večeras od 18 sati u knjižari Karver u Podgorici.

Ovaj, jedanaesti po redu, program iz ciklusa “Poetika zemlje – Moja Crna Gora”, koji je posvećen djelima crnogorskih autora i njihovoj prezentaciji u programu nastave za jezik i književnost, ima za cilj da djela crnogorskih autora budu vidljiva i da posluže kao prijedlog za primjenu u procesu nastave jezika i književnosti u srednjim školama, ali i da svi nivoi stručnog i teorijskog znanja o književnicima budu dostupni najširoj i stručnoj javnosti preko web stanice www.poetikazemlje.me

O Đonovićevom životu i stvaralaštvu će govoriti: profesorica jezika i književnosti Andrijana Deletić-Milačić, direktorica Nacionalne biblioteke Crne Gore “Đurđe Crnojević” Dragica Lompar i glumica Varja Đukić.

Ovaj program knjižara Karver organizuje u saradnji sa Nacionalnom bibliotekom i Sekretarijatom za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice. M.R.

Povezani članci

Ostavite komentar

Komentari (0)