test

Komad “Šćeri moja” u selekciji banjalučkog festivala “Petar Kočić”

Standard

18/04/2022

20:22

Pod sloganom ''Snaga i usud'', Festival će se održati od 5. do 12. juna, u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Komad CNP-a “Šćeri moja” po tekstu Maje Todorović, a u režiji Ane Vukotić, našao se u selekciji 24. izdanja Teatar Festa “Petar Kočić”, koji se održava u Banjaluci.

Pod sloganom “Snaga i usud”, Festival će se održati od 5. do 12. juna, u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Od 24 predstave koje su prijavljene, selektorka Slađana Zrnić, prvakinja Narodnog pozorišta Republike Srpske, odredila je selekciju od 6 predstava savremene pozorišne produkcije iz regiona u kojoj su pored predstave CNP: “Cement Beograd” BDP, “Jugoslavija, moja otadžbina/dežela” Gledališča Kopar i Pozorišta Prijedor, “Kod večite slavine” SNP iz Novog Sada i Centra za razvoj vizuelne kulture Novi Sad, te “Petrijin venac” Ateljea 212 iz Beograda.

“‘Šćeri moja’ Crnogorskog narodnog pozorišta je nešto starija predstava, ali sam, u dogovoru sa Direkcijom Festivala, imala pravo da izaberem i predstave koje su starije, ali ispunjavaju uslove ključnih riječi te da po kvalitetu zaista zaslužuju da ih naša publika vidi. Između ostalih, to je i predstava u kojoj igraju glumačke veličine, prvaci Crnogorskog narodnog pozorišta, Mirko Vlahović i Varja Đukić, kao i Vanja Jovićević, mlada glumica, veoma priznata u Crnoj Gori”, kazala je Zrnić. 

Objasnila je da se slogan ovogodišnjeg festivala “Snaga i usud” odnosi na snagu zemlje, ljudskosti i razumijevanja, jer sve ove predstave govore o borbi i snazi, ali i o usudu čovjeka u odnosu na zemlju u kojoj živi, od koje se hrani i koju njeguje.

Ostavite komentar

Komentari (0)