“Makedonska nokturna” pijanistkinje Eme Popivode u Zetskom domu

Njen repertoar čine djela klasičnih i savremenih autora, makedonskih kompozitora, kao i novi inovativni muzički stilovi gdje je sama i stvaralac i izvođač.
“Makedonska nokturna” pijanistkinje Eme Popivode u Zetskom domu

Koncert “Makedonska nokturna” pijanistkinje Eme Popivode, biće održan u Kraljevskom pozorištu Zetski dom u 20 sati, u okviru zatvaranja 47. Muzičkog festivala mladih Crne Gore, dok je na programu dvanaest kompozicija makedonskog autora Dimitrija Bužarovskog.

Ema Popivoda je pijanistkinja sa bogatom internacionalnom karijerom i istinski ambasador makedonske kulture u svijetu. 2014. godine završila je doktorske studije klavira na Fakultetu muzičke umjetnosti u Skoplju pod mentorstvom prof. Stele Slejanski i prof. Dimitrija Bužarovskog. Njen repertoar čine djela klasičnih i savremenih autora, makedonskih kompozitora, kao i novi inovativni muzički stilovi gdje je sama i stvaralac i izvođač. Od mnogobrojnih nastupa izdvajaju se solistički koncerti u Tokiju, Londonu, Njujorku, Briselu, Rimu, Budimpešti, Salzburgu, Bratislavi, Solunu, kao i na prostoru Balkana. Dobitnica je više nagrada u svojoj zemlji i inostranstvu.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pismo podrške od akademske zajednice sa UCG: Osuđujemo vojnu invaziju Rusije na nezavisnu državu Ukrajinu

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

Bjelica: Paroh Marojević je manja šteta od aktuelnog rukovodstva po UCG

Dodijeljena univerzitetska priznanja profesorima koji su ostvarili najbolje naučne i pedagoške rezultate

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

SDT istražuje da li je bivši direktor CKB Pavle Kovač zloupotrijebio službeni položaj

Popis na časnu riječ Koče Đurišića

Pronađena Mirjana Radović koja je nestala u Podgorici

Kusovac: Šćekić da prijavi tužilaštvu ako je nestao novac za borbu protiv koronavirusa, a ne da tvituje politikantske floskule