Muzička magija KIC Pop hora u čast jubileja

Porukom - ''Pjevajmo i budimo bolji ljudi'' - prvi i najpopularniji crnogorski pop hor proslavio je mali, ali važan jubilej - pet godina postojanja, poletne i raspjevane muzičke misije, na svom 60. koncertu.
Muzička magija KIC Pop hora u čast jubileja


Nakon duže pauze u nastupima, KIC Pop hor je sinoć ponovo blistao u punoj sali KIC-a, u svom prepoznatljivom maniru, energično i emotivno izvodeći oko 25 pjesama, pred probirljivom i znalačkom podgoričkom publikom, a u predivnoj vizuelnoj scenografiji. 

Pod rukovodstvom magistre dirigovanja profesorice Zoje Đurović hor je spektakularno rođendansko veče otvorio svojom himnom “Muzika”, a potom su uslijedile pjesme “Naša Podgorica”, premijerno izvođenje autorskog djela Zdravka Đuranovića, potom popularni hit Makadama “Titograd”, “Mene voljela” Nenada Kneževića Kneza. Želja hora je bila da posebno istaknu važnost domaćih autora i kompozitora.

Pored svima dragog, starog, a obnovljenog repertoara hora, i pjesama “Zlatni dan”, “Negativ”, “Devojko mala”, “Dođi u 5 do 5”, mogle su se čuti i nove numere hora poput: “Gipsy song”, “Volio je ženu svog života”, “Hava nagila”,  “Ani more nuse”, kao i vanvremenski svjetski hitovi – “We are the Champions”, “City of Stars” i “Freedom”. 

Ni rođendanski koncert “Pjevajmo i budimo bolji ljudi” nije se mogao zamisliti bez antifašističkog repertoara koji je postao svojevrsna lična karta KIC POP HORA i zahvaljujući kojem je stekao veliku popularnost širom regiona. Hor je sinoć, u tom bloku, najprije a kapela, izuzetno emotivno izveo “Konjuh planinom”, a potom i “Kraj Sutjeske hladne vode”, “Po šumama i gorama”, “Bella ciao”, “Zemljo moja” i “Računajte na nas”, uz pratnju maestra Aleksandra Saše Magovčevića na harmonici i svesrdnu podršku publike.

U muzičko scenskom spektaklu KIC pop hora učestvovali su i njihovi gosti: Bato Vujošević, Jovan Aleksić, Tamara Pavićević, Mila Nikić i klapa Kamerton, dok je moderator večeri bio popularni radio voditelj Božo Bulatović.

Pedesetak horista se iskreno potrudilo da, kao jedan, donesu muzičku magiju na veliku scenu KIC-a, uz pomoć dirigentice Đurović, vrijedno radeći mjesecima unazad kako bi zablistali i opravdali status koji uživaju među brojnom publikom.

Publika je, kako to obično biva na koncertima omiljenog im hora, pjevala u glas sve koncertne numere, dijeleći kao i bezbroj puta do sada, iskrenu radost i ljubav sa horom, jer su se, kako su naveli, uveliko uželjeli ovakvih večeri. M.R.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

SPOKOJ POD KROVOM KIC-a, BURZAN za Standard: U svakom čovjeku tinja umjetnički potencijal, koji je u doba epidemije buknuo

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Agencija za sprečavanje korupcije će se baviti i skupom garderobom prve dame

Šest namirnica ne biste trebali jesti za večeru, izbjegavajte ih

Francuski stučnjaci dostavili preliminarni izvještaj o sajber napadu u Crnoj Gori, FBI se čeka

Spajićeva i Milatovićeva portparolka bila nezakonito zaposlena i zaradila 24.000 eura