test

Nakon 15 godina instaliran sistem grijanja u gusinjskom Centru za kulturu

Standard

13/02/2024

14:21

Zimske aktivnosti u JU ‚‚Centar za kulturu‚‚ u Gusinju, godinama su bile ograničene.

Razlog zbog kojeg su razne aktivnosti i manifestacije spavale zimskim snom je, nefunkcionisanje grijanja u ovoj ustanovi.

Direktorica Lejla Balić kazala je, da je ovo prva zima u kojoj objekat ove kulturne ustanove koristi svoje sopstveno grijanje, koje je instalirano samom izgradnjom objekta.

“Impozantan objekat Centra za kulturu, punih 15 (petnaest) godina nije funkcionisao u potpunosti. Problem sa kojim se surećala naša ustanova, od puštanja u rad ovog objekta je, nefunkcionalno grijanje, koje 15 godina nije pušteno u rad”, kazala je Balić.

Velika sala CZK

Ona je istakla, da se stvar po ovom pitanju promijenila iz korijena nakon dolaska nove vlasti.

“Zahvaljujući novoizabranom rukovodstvu Opštine Gusinje na čelu sa predsjednikom Sanelom Balić, obezbijedena su novčana sredstva za osposobljavanje grijanja i puštanje u rad istog, čime se obezbijedio nesmetan rad ustanove”, zaključila je Balić.

Predsjednik Sanel Balić u posjeti Centru za kulturu

Nakon sanirana problema sa grijanjem, građani Gusinja imali su priliku da u prijatnim uslovima uživaju u filmova “Živi i zdravi” i “Nedelja”, koji su prikazani u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore.

Iz ove ustanove najavljuju još mnoge aktivnosti u sklopu manifestacije “Gusinje Winter fest” koja je počela krajem prošlog mjeseca.

Foto: Centar za kulturu Gusinje

Izvor (naslovna fotografija):

CZK

Ostavite komentar

Komentari (0)