test

Otpočelo snimanje filma “Živi i zdravi” Ivana Marinovića

Standard

20/05/2022

20:45

Podsjetimo, projekat za film ''Živi i zdravi'' već je u toku razvoja osvojio dvije nagrade: Krzysztof Kieslowski za najbolji scenario na Kanskom festivalu, i Excelence Award u okviru Sarajevskog Filmskog festivala.

U Portonovom je počelo snimanje filma “Živi i zdravi” Ivana Marinovića. Hercegnovski reditelj je ujedno napisao i scenario za ovaj film, a široj publici je poznat po svom prvijencu “Igla ispod praga”, koji je 2016. godine bio crnogorski kandidat za Oskara.

Živopisna mediteranska komedija počinje kada Dragana, buntovna mlada, dva dana pred vjenčanje odluči da ipak ne želi da se uda, iako je sve spremno za veliko slavlje. Otac mladoženje ne dozvoljava da se vjenčanje otkaže, a njegova surova priroda natjeraće mladence da učestvuju u farsi bez obzira da li će već sjutra odlučiti da se raziđu. Mladoženja Momo se ne predaje, bori se za mladu, a dalji zaplet je začinjen naoružajem i dinamitom, baš kako tradicija i običaji tog kraja nalažu.

Glavnu žensku ulogu, Draganu, tumači Tihana Lazović, mladoženju Moma igra novljanski glumac Goran Slavić, njegovog kuma Goran Bogdan, a mladoženjine roditelje igraju Snježana Sinovčić-Šiškov i Momčilo Pićurić. Sa mladine strane, tu su u ulogama roditelja Mirjana Joković i Dejan Đonović, dok kumu igra Dragana Dabović.

Foto: Maja Medić

Većinski crnogorski film, “Živi i zdravi” je ko-produkcija sa još pet zemalja. Partneri su Sense Production iz Srbije, Analog Vision iz Češke, Kinorama iz Hrvatske, Krug Film iz Sjeverne Makedonije i Spok Film iz Slovenije.

Podsjetimo, projekat za film “Živi i zdravi” već je u toku razvoja osvojio dvije nagrade: Krzysztof Kieslowski za najbolji scenario na Kanskom festivalu, i Excelence Award u okviru Sarajevskog Filmskog festivala.

Povezani članci

Premijera filma se očekuje u toku 2023. godine.

Izvor (naslovna fotografija):

Maja Medić

Ostavite komentar

Komentari (0)