Vlaović: Sprovešćemo aktivnosti kako bi se Savjet Pomorskog muzeja u Kotoru imenovao što prije

Ministarstvo kulture i medija sprovešće niz aktivnosti kako bi se Savjet, kao organ upravljanja Pomorskog muzeja u Kotoru imenovao što prije, saopštila je resorna ministarka Maša Vlaović koja je danas posjetila tu instituciju.
Vlaović: Sprovešćemo aktivnosti kako bi se Savjet Pomorskog muzeja u Kotoru imenovao što prije

Vlaović je prilikom obilaska Pomorskog muzeja istakla da je postavka koja se nalazi u njemu impresivna, te da je muzej opremljen i uređen u skladu sa svim standardima koje propisuje struka, a predloženo je da u narednom periodu rukovodstvo muzeja radi na modernizaciji postavke, kako bi se prilagodila savremenoj publici.

Ministarka je pozvala čelnike ove institucije da se uključe u proces izrade Nacionalnog programa kulture, smatrajući da muzej, kao ustanova od izuzetnog značaja u oblasti kulturne baštine, može doprinijeti izradi petogodišnjeg plana.

Na sastanku je bilo riječi i o isteku mandata Savjeta i direktora Pomorskog muzeja, te da će tim povodom Ministarstvo kulture i medija sprovesti niz akivnosti ka rješavanju tog problema, navodeći da na to gledaju kao na jedan od važnih prioriteta, kako bi se organi upravljanja i rukovođenja imenovali što prije.

Prilikom posjete rukovodstvo Pomorskog muzeja predstavilo je glavne aktivnosti i planove za naredni period.

Ove godine, u septembru, obilježava se 70 godina od postojanja Pomorskog muzeja, te su iz muzeja najavili i niz aktivnosti koje će se realizovati tim povodom.

Takođe, tema razgovora su bili i kadrovski kapaciteti koje broji Muzej, prilikom čega je direktor Pomorskog muzeja istakao da su trenutno zadovoljni kapacitetima koje broje, ali da bi u budućnosti mogli da se suoče sa problemom usljed nedostatka mladih kadrova, te da je neophodno da se ljudi iz struke što prije uključe u rad muzeja i da nastoje da rade na konstantnom usavršavanju.

Predstavnici Muzeja istakli su da su posebno ponosni na pozitivnu saradnju koju imaju sa Ministarstvom, Opštinom Kotor i ustanovama koje djeluju u oblasti kulture i umjetnosti u Kotoru, te da zajedno sa njima bilježe uspješnu realizaciju projekata.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Na Cetinju u avgustu brojne manifestacije, Muzeje u prvoj polovini godine posjetilo oko 13 hiljada turista

Sadržajni programi povodom Međunarodnog dana muzeja – 18. maja

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

(FOTO) Lidija Đukanović ugostila prvu damu Republike Poljske

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Policajci danas protestuju ispred Vlade

U budžetu nedostaje oko 40 miliona za socijalna davanja

Abazović stigao u Kijev: Crna Gora će nastaviti da pomaže Ukrajini

Makron: Ne bi bilo ništa gore nego da svjetskom neredu dodamo i francuski