Abazović o ostavci Marović: Razumijem je sa kolegijalnog aspekta, bilo bi krajnje neozbiljno da ima veze sa analizom o Otvorenom Balkanu

Premijer Dritan Abazović kaže da Jovana Marović, koja je podnijela ostavku na sve funkcije u Vladi i GP URA, nije kriva zbog situacije u kojoj se nalazi kad je posrijedi evropski put. Razumije je, kaže, sa kolegijalnog aspekta.
Abazović o ostavci Marović: Razumijem je sa kolegijalnog aspekta, bilo bi krajnje neozbiljno da ima veze sa analizom o Otvorenom Balkanu

Dritan Abazović

“Ali da li to ima veze sa Otvorenim Balkanom? Za mene bi bilo krajnje neozbiljno da ima veze sa tim”, rekao je Abazović.

Analiza, kaže, ima određene manjkavosti.

“Nemam neki značajni komentar na njenu ostavku, URA baštini svoje principe, ne štitimo principe nekih drugih”, poručio je Abazović.

Kazao je i da izlaza iz političke krize u Crnoj Gori nema dok se ne izabere bar jedan sudija Ustavnog suda.

Abazović dodaje da Crna Gora treba da dobije Vladu u punom mandatu.

“Ako mislite da miniramo dogovor sa četiri poslanika – ja te stvari ne mogu da prihvatim. Ako neko misli da zarad hira političkih subjekta koji su nervozni treba da pustimo da se obezglavi Crna Gora, to se neće desiti. Neka se sjutra ujutru instalira nova većina, ja ću organizovati primopredaju bez problema”, poručuje Abazovović.

O oslobađajućoj presudi Krstovićima

“Ne mogu da komentarišem presudu suda, o toj familiji ne znam ništa, ni nešto loše, niti sam ih pominjao u bilo kojem konteksu. Ako Krstovići budu htjeli da tuže državu, nije nikakav problem, ali ne vidim zašto. Uhapšeni su po nalogu SDT-a”, naveo je Abazović.

Kazao je kako nema najave da bi još neko od ministara mogao da podnese ostavku.

“Postoji jedan plan DPS-a kako misle da omasove svoje proteste i da im se priključe još neke partije. Ko želi da se priključi neka izvoli, vladu ništa neće poremetiti. Moguće da će napraviti i neku uslugu iz razloga što bi neke stvari mogli da ubrzamo. Postoji plan B za svaku stvar”, poruka je Abazovića.

Međutim, o takvim namjerama, kako ističe, niko ga nije obavijestio.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

Abazović: Želimo da Luku Bar vratimo u stoprocentno državno vlasništvo, scenario energetske krize moguć u Crnoj Gori

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

ŠTO ĆE VUČIĆ REĆI: Abazović ne voli da čuje negativan stav o ,,Otvorenom Balkanu“

Medojević: Spajić za jedan dan posla advokatu platio 125.270 eura

Đukanović: Krstovići preživjeli golgotu, pokrenuće postupak za naknadu štete

SKANDAL: Bogougodnice na mapi jer je falilo kategorija?!