Abazović i Kurti: Posvećeni razvoju infrastrukturnih projekata koji će bolje povezati dvije države

Vlade dvije države u narednom periodu će biti posvećene razvoju infrastrukturnih projekata koji treba da poboljšaju komunikaciju, transport i trgovinu dvije države i utiču na njihov jači ekonomski razvoj, konstatovao je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović tokom bilateralnog susreta sa predsjednikom Vlade Republike Kosovo Aljbinom Kurtijem, na marginama Svjetskog ekonomskog Foruma u Davosu.
Abazović i Kurti: Posvećeni razvoju infrastrukturnih projekata koji će bolje povezati dvije države

Abazović i Kurti

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gre, sagovornici su se saglasili da su odnosi Crne Gore i Kosova prijateljski i da se baziraju na principima uzajamnog povjerenja, dobrosusjedstva i zajedničkoj evropskoj i evroatlantskoj perspektivi.

Abazović je istakao da je Crna Gora posvećena svakom vidu regionalne saradnje, što je, kaže, dokazala više puta do sada, prije svega kroz otvorenost dijaloga i dobrosusjedskih odnosa sa svim zemljama regiona.

„Kontinuirano se ulažu napori kako bi nadogradnjom postojećih odnosa sa svim susjedima dali dodatan podstrek i otvorili nove mogućnosti za demokratski, ekonomski i svaki drugi prosperitet regiona“, naglasio je premijer.

Čestitajući izglasavanje 43. Vlade Crne Gore, predsjednik Vlade Republike Kosovo Aljbin Kurti naznačio je da dvije države treba da poboljšaju odnose kako bi se uvećala ekonomska aktiva dvije države.

Abazović i Kurti razgovarali su o infrastrukturnim projektima koji treba da povežu dvije države, a prije svega o rekonstrukciji ili izgradnji novog puta na dionici Rožaje-Peć, kao i izgradnji puta-tunela koji bi povezao Plav i Dečane.

Sagovornici su se saglasili da dvije države treba da jačaju svoje odnose u kontekstu regionalne stabilnosti i multilateralne saradnje.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Kurti: Vučić više ne spominje podjelu već traži bosnizaciju Kosova

Abazović: Nema kalkulacija sa prozapadnim putem, Crna Gora najbliža opciji da zadrži postojeći sastav Vlade

ABAZOVIĆ: Apsolutno podržavam parlamentarnu istragu o Belvederu

Abazović: Potrebno prvo izabrati Tužilački savjet, pa sve ostalo

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Klub poslanika DPS: Senzacionalistički izvještaji o finansiranju pojedinih sportskih klubova, pokušaj nanošenja štete istaknutim sportskim radnicima

Hana i Grašo će kćerku nazvati Alba: Danijela je upravo to ime željela za svoje dijete

Pogodnim kadrovima u CGES-u milion eura za rješavanje stambenih pitanja

Šta piše u optužnici za dvostruko ubistvo na Veruši: Zekić odluku da ubije donio nakon tuče