Abazović i Radulović u Atlantskom savjetu: Dosta je političara sa virusom devedesetih, trebaju nam novi progresivni političari koji će emitovati politiku pomirenja

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović održali su predavanje u sjedištu Atlantskog savjeta u Vašingtonu.
Abazović i Radulović u Atlantskom savjetu: Dosta je političara sa virusom devedesetih, trebaju nam novi progresivni političari koji će emitovati politiku pomirenja

„Ako želimo Zapadni Balkan u Evropskoj uniji potreban nam je novi politički establišment koji će emitovati politiku pomirenja. Dosta je političara sa virusom devedesetih, trebaju nam novi progresivni političari. Optimista sam i smatram da Zapadni Balkan ima mnoštvo mogućnosti“, ukazao je potpredsjednik Vlade Abazović.

Govoreći o važnosti prve demokratske smjene vlasti u istoriji Crne Gore 2020. godine, Abazović je istakao da je srušen crnogorski “berlinski zid” koji je simbolizovao slabe institucije, korupciju i kriminal. U tom smislu, Abazović je naveo da je najveća prednost prošlogodišnje smjene vlasti to što su građani dobili suverenitet i što sada vjeruju da je vlast smjenjiva na demokratskim izborima.

„Vanjska politika je ključni interes Vlade Crne Gore i ona se neće mijenjati. Usklađeni smo u potpunosti sa vanjskom politikom EU, pouzdan partner NATO. Uz pomoć naših EU i NATO partnera radićemo na njenom sprovođenju, što će istovremeno i činiti crnogorske institucije jačim i nezavisnijim”, istakao je ministar Radulović tokom predavanja.

Predavanju je prisustvovalo više uvaženih profesora, među kojima dr Danijel Server i mr Bendžamin Hadad sa Džon Hopkins Univerziteta, predstavnici Nacionalnog demokratskog instituta, Kancelarije za Evropu u Atlantskom savezu, Instituta Vilijams (UCLA), Delegacije EU pri SAD-u, Nacionalnog fonda za demokratiju, Centra za analizu evropskih politika, Centra za međunarodna privatna preduzeća, Kongresne istraživačke službe i drugi.

Medijator predavanja bio je mr Damir Marušić iz Centra za Evropu Atlantskog savjeta.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

UTJERIVANJE STRAHA: Opasan udar nove vlasti na slobodu govora u Crnoj Gori

Abazović: Ako se smijeni Sekulović oboriću Vladu, biće i novi premijer, državnog udara na Cetinju nije bilo

Abazović: Potrebno prvo izabrati Tužilački savjet, pa sve ostalo

CEDEM: Zadovoljstvo Vladom na istorijskom minimumu, DPS i dalje najjači, Demokrate i DF skoro isti

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

KRIVOKAPIĆ BEZ ODGOVORA: Zašto se njegova kćerka srela sa bivšim šefom tajne službe Boškom Bojovićem

DETALJI PLJAČKE U NIKŠIĆU: Mrdak ubijen hicem u grudi, zapaljeno vozilo pljačkaša imalo bosanske registarske oznake

Katnić: Utvrđuje se da li je samoubistvo Bulatovića povezano sa slučajem prisluškivanja

Abazović iz Vašingtona: Progresivne snage dobile podršku, biće političkih i ekonomskih iznenađenja