Abazović na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović učestvovaće od danas na Godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, gdje će se sastati sa brojnim svjetskim liderima i predstavnicima svjetski poznatih kompanija.
Abazović na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu

Dritan Abazović

Svjetski ekonomski forum održava se pod temom “Saradnja u fragmentiranom svijetu”, trajaće do 20. januara, a na sastanku će se okupiti rekordan broj biznismena, predstavnika najvećih svetskih kompanija, lidera država i poznatih ličnosti.

“Tako će učestvovati šefovi 52 države, 56 ministara finansija, 19 guvernera centralnih banaka, 30 ministara trgovine i 35 ministara vanjskih poslova, predstavnici Ujedinjenih nacija, Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Svjetske trgovinske organizacije (WTO) i brojnih drugih međunarodnih organizacija”, navodi se u saopštenju.

Pored premijera Abazovića, na Forumu u Davosu učestvovaće i lideri iz regiona, poput premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, albanskog premijera Edija Rame, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i najviši zvaničnici Evropske unije i evropski lideri, poput predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, njemačkog kancelara Olafa Šolca i drugih.

“Predsjednika Vlade očekuje niz aktivnosti i susreta sa liderima regiona, predstavnicima međunarodnih organizacija, svjetski poznatih kompanija, kao i učešće na sesiji “Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu”, saopšteno je iz Vlade.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

UŽIVO: U Kijevu ponovo eksplozije, ruski konvoj dug 27 km ide ka gradu

Pala Vlada Dritana Abazovića

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Potvrđena autentičnost “SKY” komunikacije kojom je dogovarano smještanje robije Miloševiću

O kukavno školstvo ugašeno

Saslušana tri kandidata za sudiju US, Kordić tražila izjašnjenje po nacionalnoj pripadnosti

Kurti: Tužilaštvo raspisalo međunarodne potjernice za 18 Srba osumnjičenih za Račak