Abazović: Naredne sedmice ću dati izjavu u SDT, pripremio sam dokumentaciju

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da će početkom naredne sedmice imati razgovor u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog tvrdnji koje je iznio u Skupštini 19. avgusta.
Abazović: Naredne sedmice ću dati izjavu u SDT, pripremio sam dokumentaciju

Dritan Abazović

On je u intervjuu Vijestima kazao da je već pripremio dokumentaciju kako bi “potvrdio operativne podatke koje je iznio” i, kako navodi, šemu šverca cigareta u Crnoj Gori, šemu povezanih lica i kompanija.

Rekao je da će SDT-u ponijeti dokumentaciju, a vjeruje da dio nje oni imaju.

”Objasniću im do kojih smo otkrića mi došli”, rekao je Abazović Vijestima.

On je rekao da nije na njemu da skuplja dokaze, već da je to posao Tužilaštva.

Ne smatra da je neozbiljno da iznosi operativna saznja u javnosti.

”To što je rečeno, do sada niko nije rekao. Sve ono što oni tvrde da je neozbiljno vremenom se pokaže da sam ja bio u pravu. Molim građane samo da zapamte šta sam rekao i da vide da li će događaji u Crnoj Gori narednih mjesec, dva, godinu ili (ne znam koliko će institucijama sistema trebati) biti kompatibilni sa onim što sam rekao. Ja ne sprovodim istrage, ali sam ponosan zbog doprinosa da bude promjena u Tužilaštvi i da ti ljudi sada rade u skladu sa zakonom. I ja bih želio da to bude brže, ali problema je mnogo. Šverc cigareta je jedan segment, kokaina drugi. Uglavnom stojim iza toga za ljude koje sam targetirao i sva sreća da tamo više nije Milivoje Katnić”, rekao je Abazović.

Upitan čije je podatke je iznio na Skupštini, da li je riječ o podacima stranih službi ili civilnog sektora, Abazović odgovara da tu “ima svega”.

”Dio dokaza je već u Tužilaštvu. Oni su i u porethodnoj strukturi navodno nešto pokušali da rade, ne vidim da su bili uspješni. Da li oni to čuvaju, da li su uništili, ne znam. Ja ću objasniti šemu koju mogu da iskoriste kao trag. Hoće li, to je njihov posao. Moja je obaveza da im budem na raspolaganju i da nadležnom tužiocu dam informacije koje imam”, kazao je Abazović Vijestima.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

Abazović: Nema kalkulacija sa prozapadnim putem, Crna Gora najbliža opciji da zadrži postojeći sastav Vlade

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Vučić: Više od 100 čaša sam popio, to što meni nije ništa…

SASTANAK BIVŠE PARLAMENTARNE VEĆINE: Teško do bilo kojeg dogovora

POKRENUT POSTUPAK KONTROLE: Rade Milošević za devet mjeseci uštedio 65.000 eura?

Mandić: Parlamentarna većina od 30. avgusta ponovo zajedno, imaćemo novu vladu; Mikić: Ako se smijeni Đurović sve pada u vodu