Abazović: Nemam u planu da se u Beogradu sastanem sa Porfirijem, ali ne bih imao ništa protiv, nemam informaciju da će doći do odlaganja izbora

Premijer Dritan Abazović kazao je ima visoko mišljenje o srpkom patrijarhu Porfiriju i da ne bi imao ništa protiv da se sastane sa njim tokom predstojeće posjete Beogradu, ali da to za sada nije u planu.
Abazović: Nemam u planu da se u Beogradu sastanem sa Porfirijem, ali ne bih imao ništa protiv, nemam informaciju da će doći do odlaganja izbora

Premijer Dritan Abazović, Foto: Filip Filipović

“Za sad nijesam planirao, ali ako se ukaže taj zahtjev nije mi problem, meni je čast”, kazao je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka sa privrednicima u Privrednoj komori.

Premijer Dritan Abazović 27. juna ići će u zvaničnu posjetu Beogradu.

Komentarisao je izjavu predsjednice Skupštine Danijele Đurović da Vlada ne može potpisati ugovor sa Crnogorskom pravoslavnom crkvom, jer ona nije kanonski priznata,

“Ne bih imao specijalni komentar, svako ima pravo na političko mišljenje. Vlada ima identičan pristup prema svim vjerskim zajednicima koje su registrovane u Ministarstvu pravde. Vidio sam intenciju CPC, dobrodošli su”, poručio je Abazović.

Kazao je i da je Crna Gora spremna da imenuje ambasadora u Srbiji.

Abazović nema informaciju da će izbori biti odloženi na proljeće.

”Nemam tu informaciju. Mislim da će lokalni izbori biti 23.oktobra. Svi se za to pripremaju. Pogledajte retoriku partija. To vam govori da izbori nisu daleko”, istakao je Abazović.

Abazović je kazao i da je njegova ideja da se u Pljevljima pokuša smanjiti cijena električne energije.

”Tome se gradu moramo odužiti, on trpi veliku nepravdu. Toliko taj grad daje energetskom sektoru, mislim da moramo naći neku soluciju da građanima Pljevalja olakšamo život i motivišemo ih da pređu na ekološki prihvatljiviji način grijanja”.

Na pitanje da li će svojim autoritetom zaustaviti imenovanje Tahira Đonbaljaja u odboru direktora Elektroprivrede Crne Gore, koji ima krivičnu prošlost, zatim Milorada Vukovića koji je željeznicu ostavio u milionskim dugovima, Abazović ističe da će reagovati o svim stvarima za koje smatra da su značajne.

”Samo da građani ne dođu u zabludu-to da Crna Gora raspolaže nekim perfektnim kadrovima, da je svaki drugi građanin Nikola Tesla, to je možda percepcija nekoga ko nema razumijevanja kakva je društvena konfiguracija naše države. Ova Vlada će biti inkluzivna. U njoj ima mjesta bukvalno za sve”, poručio je Abazović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

Abazović: Nema kalkulacija sa prozapadnim putem, Crna Gora najbliža opciji da zadrži postojeći sastav Vlade

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

Abazović: Potrebno prvo izabrati Tužilački savjet, pa sve ostalo

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

ČOVJEK od 635 KG, OŽENIO ŽENU OD 50 KG i DOBIO dvoje DJECE

Saobraćajna nezgoda u Podgorici: Oboren motociklista, povrijeđene dvije osobe

Oftalmolozi Kliničkog centra Crne Gore samostalno izvode operacije na zadnjem segmentu oka

Bivši Ane Ivanović oženi influenserku s dva fakulteta, ćerku španskog političara