Abazović večeras sa predsjednikom Južne Koreje i njihovim najpoznatijim kompanijama

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović imaće danas niz aktivnosti na Godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, gdje će se sastati sa brojnim svjetskim liderima, ali i održati sastanke sa predstavnicima brojnih svjetskih kompanija, saopšteno je iz njegovog kabineta.
Abazović večeras sa predsjednikom Južne Koreje i njihovim najpoznatijim kompanijama

Dritan Abazović

“Tako će se premijer, između ostalih, danas sresti i sa predsjednikom Evropske investicione banke Vernerom Hojerom, potpredsjednikom PayPal-a Ričardom Nešom. Planiran je susret sa predsjednikom Južne Koreje Jun Suk Julom. Takođe, premijer će na izdvojenom sastanku sa najpoznatijim južnokorejskim kompanijama, poput Samsung, SK group i Hjundai, predstaviti Crnu Goru i njene potencijale i investicione mogućnosti”, navodi se u saopštenju Vlade.

Svjetski ekonomski forum održava se pod temom “Saradnja u fragmentiranom svijetu”, trajaće do 20. januara, a na sastanku će se okupiti rekordan broj biznismena, predstavnika najvećih svetskih kompanija, lidera država i poznatih ličnosti.

Tako će učestvovati šefovi 52 države, 56 ministara finansija, 19 guvernera centralnih banaka, 30 ministara trgovine i 35 ministara vanjskih poslova, predstavnici Ujedinjenih nacija, Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Svjetske trgovinske organizacije (WTO) i brojnih drugih međunarodnih organizacija.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

UŽIVO: U Kijevu ponovo eksplozije, ruski konvoj dug 27 km ide ka gradu

Skupština razriješila Konjevića i Krivokapića,  bez većine za sudije Ustavnog suda

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Martinović oslobođen optužbi za šverc droge

Šahmanović: Kovačević neće uspjeti da prepadne ni jednog muslimana, ta čoporativno-pećinska taktika mu neće proći

Šaranović: Nadamo se da je konačno i Milatović odlučio da javno podrži razrješenje političke krize u Podgorici

Kovačević: Prijete mi na društvenoj mreži, poruka je da ne treba da imamo nikakva prava ako hoćemo da ostanemo Srbi