Alijansa žena DPS Pljevlja: Veći angažman i ravnopravno učešće žena u politici, put demokratije i prosperiteta

Na juče održanoj konstitutivnoj sjednici Opštinskog odbora Alijanse žene(AŽ) u Pljevljima za predsjednicu ove organizacije izabrana je profesorica Tanja Dragašević.
Alijansa žena DPS Pljevlja: Veći angažman i ravnopravno učešće žena u politici, put demokratije i prosperiteta

Time je, kako su saopštili iz AŽ tog grada, nakon predhodnog izbora novog Opštinskog odbora, kao i ovim imenovanjem nastavljeno sa kadrovskim osnaživanjem partije na svim nivoima.

Nakon izbora novoizabrana predsjednica, zahvaljujući se na izboru, u svom obraćanju je istakla zadovoljstvo što je u prilici da, kako je to istakla, “svojom snagom, idejama, znanjem, iskustvom i odgovornošću da doprinos savremenom crnogorskom društvu”.

“Ponosni na postignuto, nastavljamo predano da radimo na programskim principima naše partije koji znače bolju budućnost za sve građanke i građane Crne Gore. Ostajemo posvećeni borbi, protiv svakog vida diskriminacije. Njegujemo i jačamo osjećaj pripadnosti zajedničkoj domovini bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost”, rekla je Dragašević.

Ona je konstatovala da položaj i put žena u Crnoj Gori nije bio lak, te da je uvijek bio prepriječen stereotipima, ali i da su pored svega toga žene bile i ostale oslonac svake porodice.

“Alijansa žena DPS Pljevlja biće progresivna i daće pečat promjenama koje dolaze, prije svega jer veći angažman i ravnopravno učešće žena u politici i javnom životu je put demokratije i prosperiteta. Sigurna sam da ćemo zajedničkim radom donijeti brojne blagodeti i izboriti se za bolji status svih žena”, zaključila je Dragašević.

Foto: DPS

Iz AŽ DPS Pljevlja navode da je profesorica Tanja Dragašević rođena 1974. godine u Pljevljima. Diplomirala na Prirodno – matematičkom fakultetu u Podgorici, odsjek za biologiju i stekla zvanje, diplomirani biolog (smjer opšti, ekološki i pedagoški). U Gimnaziji „Tanasije Pejatović“ je zaposlena od 2000. godine kao profesorica biologije, dok je predhodno od 1997. do 2000. radila u Osnovnoj školi “Ristan Pavlović”. Zvanje, nastavnik – viši savjetnik u nastavi stekla je 2017. godine.

Koordinatorka je međunarodnih projekata Eko škola i UNESCO ASPnet pridruženih škola.

Foto: DPS

“Pored ostalih, dobitnica je nagrade za nastavnike iz Fonda za kvalitet i talente, za školske 2017/2018, 2018/2019, 2019/2020. koju dodjeljuje Ministarstvo prosvjete Crne Gore. Posjeduje više priznanja i nagrada za mentorstvo učenicima na državnim takmičenjima, iz biologije i ekologije gdje su njeni učenici postizali zapažene rezultate”, dodaju iz AŽ.

Trenutno obavlja i funkciju člana Savjeta Javne ustanove Centar za kulturu Pljevlja.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

AŽ DPS: Formiran Odbor u Kotoru, Alijansa žena biće središte političke kulture koja će crnogorskoj politici dati poseban stil

AŽ DPS: Mihrija Škrijelj izabrana za predsjednicu Alijanse žena DPS Petnjica, zaslužujemo jednake šanse

Građanska akcija podnijala prijavu protiv rektora Univerziteta

Alijansa žena DPS: Prepoznati konkretne potrebe žena i sistemski odgovoriti na njih

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

“Konzilijum” osnovan i “upao” u sistem zdravstva za samo nekoliko mjeseci, MZD za Standard: Ne postoje kumovske relacije sa ministarkom

ŠKALJARCI U „SKY ECC“ APLIKACIJI OTKRIVAJU VEZE SA PREDSJEDNIKOM BUDVE: „Milo radi robu, brodove, ima 15 godina, težak je milione i milione“

EKSKLUZIVNO IZ POLICIJE ZA STANDARD: Rat “škaljaraca” i “kavčana” odnio 50 života, vrbuju pomorce, a u zatvoru regrutuju nove članove

PUCNJAVA U PODGORICI: U razmjeni vatre sa policijom poginuo Podgoričanin Fadilj Koljenović