AŽ DPS: Mihrija Škrijelj izabrana za predsjednicu Alijanse žena DPS Petnjica, zaslužujemo jednake šanse

U Petnjici je održana Opštinska izborna konferencija Alijanse žena DPS na kojoj je formiran Opštinski odbor koji broji 70 članica.
AŽ DPS: Mihrija Škrijelj izabrana za predsjednicu Alijanse žena DPS Petnjica, zaslužujemo jednake šanse

Foto: DPS

“Još jedna u nizu konferencija dokaz je sprovođenja reformi započetih na posljednjem Kongresu i kadrovskog jačanja s ciljem boljeg funkcionisanja i revitalizacije partijske infrastrukture”, kazali su iz Alijanse žena DPS Crne Gore.

Konferencija AŽ DPS u Petnjici/ Foto: DPS

Dosadašnja koordinatorka Alijanse žena DPS-a u Petnjici, Elmaza Muratović, svojim govorom otvorila je konferenciju i prisutnima poručila, kako se navodi, da je jako važno da u “turbulentnom i politički važnom trenutku svi svojom aktivnošću doprinesemo vraćanju na ono mjesto koje nam i pripada”.

Foto: Elmaza Muratović

“Mogu sa zadovoljstvom da istaknem ozbiljnost i aktivnost članica Alijanse žena DPS Petnjica na čemu im se veoma zahvaljujem. Sa ovog mjesta obećavam i da će Alijansa žena u ovoj opštini dati veliki doprinos tamo gdje bude trebalo”, poručila je ona.

Da bez snažne žene nema ni snažnog društva, saglasan je bio član Glavnog odbora DPS Samir Agović.

“Žene su oduvijek bile odgovornije i odvažnije, te sposobnije da pomognu zajednici u prevazilaženju prepreka i izazova. Demokratska partija socijalista kroz Alijansu žena okuplja najuglednije žene. Vrijeme u kojem živimo jeste vrijeme kada žene treba da vode civilizaciju, zato je ovo organizacija kojoj je povjereno puno povjerenje i podrška”, istakao je Agović.

Sa Konferencije AŽ DPS u Petnjici/ Foto: DPS

Prisutne je pozdravila i članica Predsjedništva AŽ i predsjednica Opštinskog odbora DPS Berane Lidija Kljajić, koja je saopštila da “žene danas svjedoče progresivnoj i proevropskoj politici Demokratske partije socijalista”.

Foto: Lidija Kljajić

“Hrabrost, svakodnevni plan aktivnosti, snagu volje i upornosti, energiju, viziju,… sve to mora da ima crnogorska liderka jer žena danas nije ni krhko, ni slabašno biće. Žena je borac, žena je dalekovida, ona je štit i brana svoje porodice i svoje države”, naglasila je Kljajić.

Foto: Drita Llolla

Poruku podrške i ohrabrenja uputila je predsjednica Alijanse žena DPS Crne Gore Drita Llolla koja je poručila da je ponosna na činjenicu da su žene Petnjice dale veliki doprinos za pobjedu na nedavno održanim lokalnim izborima.

Ona je istakla da doprinos žena ne smije proći uz zahvalnost samo, već angažovanost” svih nas da se ženama povjere i poslovi koji su tradicionalno muški — poput politike”.

“Mi zaslužujemo ravnopravne šanse jer činjenica je da imamo sposobnosti da uspješno obavimo bilo koji posao koji nam se povjeri”, zaključila je ona.

Foto: Samir Agović

Nakon konferencije, dodaju iz DPS, održana je i konstitutivna sjednica na kojoj je za predsjednicu jednoglasno izabrana Mihrija Škrijelj.

“Mihrija je rođena 1988. godine u Beranama. Završila je Srednju medicinsku školu i Pedagoški fakultet. Kao diplomirana profesorica razredne nastave radila je u OŠ “Tucanje”, OŠ “Savin Bor”, a trenutno radi u OŠ “Mahmut Adrović””, navodi se.

Bila je članica Izvršnog odbora DPS Petnjica kao i predsjednica Savjeta mladih u toj opštini.

Kako su istakli, trenutno je članica OO DPS Petnjica, Opštinskog odbora AŽ DPS Petnjica, odbornica u Skupštini opštine Petnjica i član Odbora za izbor i imenovanja

Pored spomenutih, napominju iz DPS, konferenciji su prisustvovali i potpredsjednica Alijanse žena DPS Crne Gore, Nemša Omerhodžić, članica Predsjedništva Alijanse žena DPS Crne Gore i poslanica u Skupštini Crne Gore, Suzana Pribilović, član Predsjedništva DPS Crne Gore, Draško Došljak i predsjednik Opštinskog odbora DPS Petnjica, Mehmed Meša Adrović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Alijansa žena DPS: Vesna Drašković izabrana za novu predsjednicu Alijanse žena DPS u Baru

Formiran odbor AŽ DPS-a u Beranama: Alijansa žena predstavlja novu paradigmu političkog djelovanja u Crnoj Gori

Bojanić-Lalović predsjednica odbora Alijanse žena DPS Glavnog grada

Alijansa žena DPS: Saradnja lokalnih akterki svih političkih organizacija ključna za integrisan odgovor na nasilje

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Sudija Apelacionog suda Dragiša Rakočević podnio ostavku

Joanikije: U Ukrajini gledamo posljedice bezbožništva, iz ”protestantske Evrope” došlo zlo ateizma i komunizma

Evo čime se danas bavi Savina Geršak jedna od NAJLJEPŠIH žena Jugoslavije

Đukanović: Srbija bila platforma za ruske interese na ZB, da ne vidim Abazovića kao premijera, ne bih ga predlagao