test

Bečić: Bez snažnog Cetinja nema ni snažne Crne Gore

Standard

12/11/2022

19:21

U ime Demokratske Crne Gore i svoje ime, gradonačelniku Cetinja Nikoli Đuraškoviću, predsjednici Skupštine Prijestonice Mileni Vujačić, kao i svim građankama i građanima Cetinja, najsrdačnije čestitam 13. novembar, Dan Prijestonice Cetinje, poručio je lider Demokrata Aleksa Bečić.



“Junačko Cetinje je uvijek bilo kolijevka slobode Crne Gore, kolijevka najznačajnijih ličnosti u crnogorskoj istoriji, kolijevka i našeg najvećeg vladara i pisca u istoriji Crne Gore, Petra II Petrovića Njegoša, ali najviše od svega, Cetinje je bilo slobodarsko, što je potvrdilo mnogo puta kroz istoriju pa tako i 13. novembra 1944. godine kada je oslobođeno od kandži fašizma, najvećeg zla koje je zadesilo Evropu”, naveo je Bečić.

Poručuje da obilježavanjem Dana Prijestonice odaje se počast precima.

“Slavljenjem ovog dana, mi ujedno odajemo počast našim slavnim precima koji su kroz istoriju ginuli za Crnu Goru i njenu slobodu, zato smo im dužni da mi nastavimo da vodimo Crnu Goru u istom duhu junački, slobodarski, antifašistički, evropski. Danas takođe odajemo počast našem velikanu Petru II Petroviću Njegošu. Ove godine po prvi put obilježavamo Dan Njegoševog rođenja, koji je usvojen kao državni praznik”, dodao je lider Demokrata.

Cetinje, kako navodi on, bogato prirodnim, kulturnim, istorijskim ljepotama i turističkim potencijalom, “neopravdano je bilo zapušteno od strane prethodnog režima svih prethodnih godina i decenija”.

“Bez snažnog Cetinja nema ni snažne Crne Gore. Zato ćemo zajedno nastaviti da radimo na razvoju Cetinja, razvoju putne infrastrukture, otvaranju fabrika, hotela, razvoju turizma i valorizaciji brojnih potencijala. U to ime želim još jednom svim građanima i građankama da čestitam Dan Prijestonice Cetinje”, zaključio je Bečić u čestitci.

Izvor (naslovna fotografija):

Aleksa Bečić

Ostavite komentar

Komentari (1)

cikotickadjeku,

12 Nov. at 23:19

sve sto zelis crnogorcima, CG i Cetinju dao dragi Bog tebi pa bilo dobro ili zlo po zelji docekao