Izvor: Dnevne novine

Bezbjednosno interesantno lice u posjeti Abazoviću

Potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović i njegov savjetnik za bezbjednost Miodrag Laković sastali su se proteklih dana sa bezbjednosno interesantnim licem, odbornikom budvanske Nove srpske demokratije Mladenom Kažanegrom. Prema saznanjima Dnevnih novina, Kažanegra je istaknuti aktivista stranke Marka Bata Carevića i zakupac više plaža u Budvi, a po procjeni Uprave policije i ANB-a slovi za člana kriminalne grupe Marka Ljubiše Kana iz Budve, koji inače radi za škaljarski klan.
Bezbjednosno interesantno lice u posjeti Abazoviću

Dritan Abazović

Ovi podaci su sigurno dostupni ne samo Abazoviću već i Lakoviću koji je bio dugogodišnji inspektor u Upravi policije.

Kažanegra je više puta privođen po raznim osnovama, ali uglavnom zbog činjenice da se uvijek nalazio u društvu Kana.

Kažanegra ima pet krivičnih prijava i to za djela “izazivanje opšte opasnosti”, “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava”, “nasilničko ponašanje” i “učestvovanje u tuči”.

Zvanični podaci govore da je Kažanegra osuđivan pred Sudom u Kotoru, ali za svako djelo mu je propisana mjera “upozorenja”, dok je samo uslovnu kaznu dobio zbog tuče u kojoj je učestvovao.

Indikativna je činjenica da su za krivična djela “izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružje i eksplozivnih materija” prijave odbačene.

Braća Kažanegra, Ognjen i Mladen, uhapšeni su u maju 2015. godine zbog sumnji da su 22. maja 2015. godine iz blindiranog “mercedesa” ispalili više hitaca u parkirano vozilo sada pokojnog Budvanina Vasilija Rafailovića. Rafailović se prethodno drugim automobilom dovezao do istoimenog naselja, dok je “reno megan” ostavio tik uz Jadransku magistralu. Bio je u svojoj kući kada je začuo rafale.

Policija je ubrzo nakon pucnjave identifikovala napadače, a zatim je pretresena i njihova kuća.

Očevici su policiji kazali da su u mjestu Rafailovići vidjeli blindirani džip koji koriste Kažanegre, pa policiji nije bilo teško da dođe do osumnjičenih.

S obzirom da se radi o bezbjedonosno interesantnom licu, ostaje pitanje što je mogao biti povod za razgovor sa Abazovićem, bolje reći koji su to interesi povezali potpredsjednika Vlade i čovjeka uz čije se ime vezuje kriminalna prošlost i saradnja sa kriminalnom grupom Marka Ljubiše Kana.

×

Preuzmite našu aplikaciju


1 komentara


Jovo Z

Ujak je bio bolji. Mislim, Dritanov.

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO (1): Klan „Budvanska“ u međunarodnoj kokainskoj mreži, bliski saradnici bivše vlasti u Budvi i glavni učesnici litija i nasilničkih protesta!

Hotel Podgorica pretvoriti u Dom arhitekture

Standard saznaje: Osnovni sud odbacio predlog Tužilaštva da se odredi pritvor Nedoviću, jer nema dovoljno dokaza da je bacio bombu

Zašto je sve hapšen Luka Bokan: Zadržan u pritvoru do 72 časa

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Predsjednica Sudskog savjeta podnosi krivičnu prijavu protiv fotografa Dana: Šapurić me psovao i pljuvao

(FOTO/VIDEO) Protest Patriota ispred Hrama: Priveden jedan mladić, policija spriječila fizički obračun

Šapurić demantovao tvrdnje Simović Zvicer: Ako ona ne podnese krivičnu prijavu u roku od 48 sati, to ću učiniti ja

ANKETA – MUGOŠA: Nisam birao vakcinu, omogućimo da se život što prije vrati u normalu