Bogdanović: Adžić da dostavi informacije iz istrage o oštećenju vladinog aviona

Predsjednik Kluba poslanika Boris Bogdanović obratio se ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžiću da, u skladu sa članom 50 Poslovnika Skupštine Crne Gore, dostavi informaciju iz sprovedene istrage povodom oštećenja vladinog aviona na aerodromskoj pisti u Golubovcima, na letu Ljubljana – Podgorica, prilikom povratka Delegacije Skupštine Crne Gore na čelu sa njenim tadašnjim predsjednikom Aleksom Bečićem.
Bogdanović: Adžić da dostavi informacije iz istrage o oštećenju vladinog aviona

Boris Bogdanović, foto: Skupština Crne Gore

”Naime, prilikom povratka Delegacije Skupštine Crne Gore koju je predvodio Aleksa Bečić, pilot Vladinog aviona tokom slijetanja nije uspio da spusti stajni trap, te je izvjestan vremenski period kružio iznad Podgorice, a zatim kada je isti aktivirao alternativnim putem pilot je nastavio i uspješno završio slijetanje, nakon čega se tokom rulanja po aerodromskoj pisti stajni trap uvukao, a avion oštetio”, naveo je Bogdanović.

Simptomatično je, ističe on, da se ovaj incidentni događaj desio samo 15 dana prije praćenja Alekse Bečića od strane, kako Europol tvrdi, članova kavačkog klana.

”Gospodin Filip Adžić je nakon sedam dana dostavio šturo obavještenje da je incidentni događaj predmet istraživanja Nacionalne komisije za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda vazduhoplova, događaja koji ugrožavaju sigurnost željezničkog saobraćaja i pomorskih nezgoda i nesreća, kao i da se od strane Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici vodi izviđajni postupak. Pri tome ne navodeći šta je Ministarstvo preduzelo tim povodom, da li raspolaže informacijom da je bila ugožena bezbjednost predsjednika Skupštine Alekse Bečića, da li je njegovo kretanje eventualno bilo poznato članovima Kavačkog klana, koji su ga tajno pratili”, pita Bogdanović.

Bogdanović se takođe obratio Osnovnom državnom tužilaštvu sa zahtjevom u vezi informacije da li se pred tim organom vodi izviđajni postupak, koje su mjere, radnje i aktivnosti preduzete do dana podnošenja ovog zahtjeva.

”Očekujemo da će javnost biti upoznata i da će joj biti predočeni svi detalji, kao i da će Osnovno državno tužilaštvo imati ozbiljniji i profesionalniji pristup od Ministarstva unutrašnjih poslova”, poručio je on.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Bogdanović od MUP-a tražio informacije o istrazi u vezi kvara aviona u kojem se nalazio Bečić

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

Smijenjen Aleksa Bečić

Demokrate: Abazović ne smije pisnuti bez miga Aleksandra Vučića

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

VOJINOVIĆ ZA STANDARD: Očekuju nas veliki troškovi zbog tužbi direktora, religijski uticaj ne smije biti prisutan u školama

Nikola Terzić novi načelnik Centra bezbjednosti Budva

POLICIJA OBEZBJEĐUJE 22 LIČNOSTI: Kovač odbio zaštitu, Bečiću i bivšim ministrima ukinuta, u toku procedura oko Zdravka Krivokapića

Vujanović: Ugovor mora uvažiti odluku Svetog arhijerejskog sabora SPC iz 2006.