test

Borančić: Ako ima države, Mirjačić ni dana više ne može biti direktor škole

Standard

23/05/2024

11:17

Ako postoji država, institucije i vladavina prava, Milutin Mirjačić više ni dana ne smije niti može biti direktor jedne osnovne škole u Crnoj Gori, ocijenio je potpredsjednik Liberalne partije Ammar Borančić.

“Nakon njegove sramotne izjave na jučerašnjem nacionalističkom skupu protiv usvajanja Rezolucije o Srebrenici, da Crnu Goru “nikad neće priznati kao državu” dok je istovremeno funkcioner te države i prima platu od iste, ukoliko njega samog nije sramota već se ponosi time, država mora sebe zaštiti od takve sramote i samovolje”, kazao je Borančić.

Pozdravio je inicijativu Ministarstva prosvjete prema Školskom odboru OŠ “Bajo Pivljanin” da ispita djelovanje direktora i utvrdi njegovu odgovornost, međutim smatra da to ne smije ostati na pukoj birokratiji i zataškati se.

“Očekujem da će ministarka Jakšić Stojanović preuzeti snažnije korake u smjeru razrješenja Mirjačića i pokazati da je Crna Gora pravna država a da je prosvjeta temelj budućnosti društva, ukoliko su zaista posvećeni evropskoj perspektivi Crne Gore. Vrijeme je da se raskrsti sa posljedicama četvrogodišnje pohare školstva i “oslobođenja” od zdravog razuma koje je za sobom ostavila ministarka Bratić”, dodao je Borančić.

Prema njegovim riječima, Mirjačić ima pravo na svoje zablude, ima pravo i da javno prezentuje takve svoje zablude, ali nema pravo da sa pozicije funkcionera Crne Gore ponižava i negira Crnu Goru.

“Posebno smo zabrinuti kakva se poruka šalje đeci, đacima, koje bi Mirjačić trebao da obrazuje kao provjetar, ako ne prijeza da ovakvo opasnim porukama truje kompletnu javnost, šta da očekujemo u učionicama škole na čijem je čelu?”, upitao je Borančić.

Izvor (naslovna fotografija):

Ammar Borančić

Ostavite komentar

Komentari (0)