Borelj u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori

Visoki predstavnik EU za vanjske poslove i politiku bezbjednosti/potpredsjednik Evropske komisije Žozep Borelj posjetiće Crnu Goru 14. i 15. jula. Posjeta će biti prilika za razmatranje bilateralnih odnosa između EU i Crne Gore u okviru Sporazuma o stabilizaciji i priduživanju, kao i razgovor o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori i Zapadnom Balkanu,saopšteno je iz EU info centra.
Borelj u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori

Žozep Borelj

Kako su kazali, u četvrtak, visoki predstavnik/potpredsjednik Borelj će predsjedavati 11. sastankom Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje EU – Crna Gora, u Podgorici. Crnu Goru će predstavljati predsjednik Vlade Dritan Abazović, dok će evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji predstavljati Evropsku komisiju.

Nakon sastanka Savjeta, gospodin Borelj, predsjednik Vlade Abazović i komesar Varhelji održaće zajedničku konferenciju za medije, oko 11.45, koja će biti emitovana uživo na platformi EbS.

“Visoki predstavnik Borelj će se zatim susresti sa predsjednicom Skupštine Đurović, predsjednikom Vlade Abazovićem, potpredsjednicom Vlade i ministarkom evropskih poslova Marović, ministrom vanjskih poslova Krivokapićem i ministrom pravde Kovačem”, saopštili su.

Kako navode iz EU info centra u popodnevnim časovima, visoki predstavnik Borelj će razgovarati sa predstavnicima civilnog sektora o putu Crne Gore ka EU. Foto i video material, uključujući uvodno obraćanje gospodina Borelja, biće dostupni online. Visoki predstavnik će zatim imati susret sa predsjednikom Milom Đukanovićem na Cetinju.

“U petak, visoki predstavnik/potpredsjednik Borelj održaće bilateralni sastanak sa ministrom vanjskih poslova Krivokapićem, nakon čega će uslijediti izjave za javnost oko 9.30”, zaključuje se u saopštenju EU info centra.  

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Vujović: Više od polovine lista u riziku da ne pređe cenzus

LJUBAV VLADIMIRA I KOSARE: Najljepša priča koja spaja Crnu Goru i Sjevernu Maked...

AKO SU GRAĐANI PRISLUŠKIVANI, NEKO DA ODGOVARA!

Vlahović: Svrha poruke koju šalje Božović je prihvatanje velikosrpskog nacional-...