Borelj u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori

Visoki predstavnik EU za vanjske poslove i politiku bezbjednosti/potpredsjednik Evropske komisije Žozep Borelj posjetiće Crnu Goru 14. i 15. jula. Posjeta će biti prilika za razmatranje bilateralnih odnosa između EU i Crne Gore u okviru Sporazuma o stabilizaciji i priduživanju, kao i razgovor o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori i Zapadnom Balkanu,saopšteno je iz EU info centra.
Borelj u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori

Žozep Borelj

Kako su kazali, u četvrtak, visoki predstavnik/potpredsjednik Borelj će predsjedavati 11. sastankom Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje EU – Crna Gora, u Podgorici. Crnu Goru će predstavljati predsjednik Vlade Dritan Abazović, dok će evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji predstavljati Evropsku komisiju.

Nakon sastanka Savjeta, gospodin Borelj, predsjednik Vlade Abazović i komesar Varhelji održaće zajedničku konferenciju za medije, oko 11.45, koja će biti emitovana uživo na platformi EbS.

“Visoki predstavnik Borelj će se zatim susresti sa predsjednicom Skupštine Đurović, predsjednikom Vlade Abazovićem, potpredsjednicom Vlade i ministarkom evropskih poslova Marović, ministrom vanjskih poslova Krivokapićem i ministrom pravde Kovačem”, saopštili su.

Kako navode iz EU info centra u popodnevnim časovima, visoki predstavnik Borelj će razgovarati sa predstavnicima civilnog sektora o putu Crne Gore ka EU. Foto i video material, uključujući uvodno obraćanje gospodina Borelja, biće dostupni online. Visoki predstavnik će zatim imati susret sa predsjednikom Milom Đukanovićem na Cetinju.

“U petak, visoki predstavnik/potpredsjednik Borelj održaće bilateralni sastanak sa ministrom vanjskih poslova Krivokapićem, nakon čega će uslijediti izjave za javnost oko 9.30”, zaključuje se u saopštenju EU info centra.  

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

UŽIVO: U Kijevu ponovo eksplozije, ruski konvoj dug 27 km ide ka gradu

Funkcionerima pokloni do 25 eura

Abazović: Želimo da Luku Bar vratimo u stoprocentno državno vlasništvo, scenario energetske krize moguć u Crnoj Gori

JASAN SIGNAL UPOZORENJA: Evropljani sumnjaju u politički legitimitet Vlade

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Nakon sedam godina uzurpacije Carević hoće da otkupi Krimovicu za 1,93 eura po kvadratu

Na zvaničnim ceremonijama i “lažni crnogorski princ”

Krivokapić: Možemo ići na izbore u oktobru, odluka o TU nije u skladu sa sporazumom o 43. Vladi

Adžić traži odgovore za propuste policije koji su doveli do incidenata na Dan državnosti