Bošković: Politički razlozi da ne uskrate Vojsku Crne Gore da se unaprijeđuje i usavršava

Poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Bošković je tokom današnje sjednice Skupštine konstatovao da smo svjedoci da Vojska Crne Gore nema poligon na kojem može da vrši određena gađanja, kao i da radi vježbe koje su neophodne za održavanje i podizanje nivoa sposobnosti.
Bošković: Politički razlozi da ne uskrate Vojsku Crne Gore da se unaprijeđuje i usavršava

Predrag Bošković

“Bili smo svjedoci tome da su određene organizacije zajedno sa određenim vjerskim ustanovama, zloupotrebljavajući svoje pozicije, stvorile takav javni okvir i dovele do toga da Vojska Crne Gore ni danas ne može da radi ono za šta je plaćena i da izvršava svoje ustavne obaveze”, kazao je on.

Pitanje Sinjajevine, kako je saopštio, predstavljeno je kao ekološko pitanje, te istakao da smatra da su iza toga postojali potupuno drugačiji razlozi kako bi Vojska Crne Gore bila dovedena u poziciju da ne može da vježba i da se usavršava, kao ni da zajedno sa partnerima ostvaruje veoma bitne funkcije, obuke i spremanja za određene misije.

U ovom dijelu Bošković je istakao da je dobro što se nije odustalo od Sinjajevine, da je Sinjajevina i dalje jedini poligon koji zadovoljava sve uslove predviđene projektom, te da se nada da će se projekat dovesti do kraja, jer je važno da vojska dobije ono što joj je nasušno potrebno.

Dalje, Bošković je pitao ministra odbrane Raška Konjevića da li je Ministarstvo odbrane ponovilo prijedlog za povećanje učešća u misiji KFOR prema Savjetu za odbranu i bezbjednost.

On je obrazložio da se završetkom misije u Avganistanu otvorila potreba za povećanim učešćem u nekoj od postojećih misija i operacija, ističući da je, u skladu sa našim potrebama i resursima, misija na Kosovu najprihvatljivija.

“Nadam se da ministar neće dozvoliti da politički razlozi uskrate Vojsku Crne Gore da se unaprijeđuje i dalje usavršava”, naglasio je on.

Na kraju, Bošković je zaključio da, ako se resorno ministarstvo odluči za to, podrška u parlamentu najjačeg poslaničkog kluba neće izostati.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Bošković: DPS bi sa koalicionim partnerima bio ljekovit za Berane

Bošković: Ugovor ponuditi i CPC, Otvorenim Balkanom se maskira vjekovni projekat Srbije

Bošković: Ni mnogo veći nijesu nikada pokorili Crnu Goru a kamoli prispjeli izvođači ‘srpskog sveta’

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Čanak: Naša delegacija je napustila salu kad je Abazović govorio, zgrožen sam

Krapović: Situacija previše osjetljiva da bismo izlazili sa pojedinačnim stavovima

Politička prevara skupo će koštati Abazovića, a još skuplje Crnu Goru

Abazović objašnjavao izjavu: Politike stvaraju zlo i ubijaju ljude, a vojske izvršavaju u ime politike