test

BRUTALNO KRŠENJE ZAKONA: GP URA objavila na sajtu da je policijski inspektor član partije u Budvi

A. Tahirović

06/05/2022

10:58

Građanski pokret URA prošle sedmice objavio je saopštenje sa III izborne konvencije partije u Budvi, na kojoj je izabrano rukovodstvo i novi sastav budvanskog odbora URA, a u kome se, kako to piše u zvaničnom saopštenju, nalazi i policijski inspektor Raško Laušević, što je suprotno Zakonu o unutrašnjim poslovima.

Povezani Članci

U saopštenju GP URA objavljenom na zvaničnom sajtu partije, u novom sastavu budvanskog odbora URA pod brojem 41 nalazi se Raško Laušević kome se kao zanimanje navodi da je policijski inspektor.

Nije naznačeno da li je riječ o penzionisanom službeniku policije.

Član 154, stav 2 Zakona o unutrašnjim poslovima propisuje da policijski službenik ne smije biti član političke stranke, politički djelovati, niti se kandidovati na državnim i lokalnim izborima.

Stoga, portal Standard uputio je danas pitanja Upravi policije i Ministarstvu unutrašnjih poslova, da li imaju informaciju da je jedan od policijskih službenika, Raško Laušević, član Opštinskog odbora GP URA Budva, odnosno član političke partije što je suprotno zakonu, kao i da li je tačno da je Laušević policijski inspektor, kako to piše na zvaničnom sajtu ove političke partije.

Dodatno, pitali smo šta će Uprava policije i MUP preduzeti povodom ovog slučaja. Odgovore očekujemo u toku dana.

Takođe, Standard je o ovom pitanju tražio komentar i od GP URA.

Ostavite komentar

Komentari (0)