BS: Ibrahimovića ponovo zadržavali na granici više sati

Predsjednik Bošnjačke stranke i poslanik u Skupštini Crne Gore Ervin Ibrahimović danas je, baš kao i prije dva mjeseca, ponovo zadržan više sati na granici sa Srbijom - saopšteno je iz ove partije.
BS: Ibrahimovića ponovo zadržavali na granici više sati

Ervin Ibrahimović

On je, kako je istkaknuto, ponovo doživo neprijatnost od granične policije Srbije.

” Granična policija Srbije je jutros i danas popodne, bez ikakvog razloga, detaljno pretresla automobil u kojem se nalazio Ibrahimović i bez razloga ga zadržala na granici više od sat i po. Nastavlja se praksa koja se već mjesecima sprovodi prema poslanicima Skupštine Crne Gore od granične policije, po nalogu države Srbije. Prilikom odlaska za Srbiju, gdje je prisustvovao jednoj dženazi, a kasnije i prilikom povratka, prema predsjedniku Ibrahimoviću su ponovo sprovođene protiv zakonite radnje, koje su u suprotnosti sa međunarodnom praksom”, naveli su iz Bošnjačke stranke.

Ponašanje policajaca je, kako su rekli, bilo krajnje profesionalno.

” Ovakva politika Srbije je pokazatelj da se u trenutku kada svi govorimo o ujedinjenoj Evropi, Evropi bez granica, Srbija udaljava od evropskih vrijednosti.  Ako se država susjed na ovaj način ophodi prema lideru Bošnjačkog naroda u Crnoj Gori, onda je kristalno jasno kakav odnos državni vrh Srbije preferira ne samo prema Bošnjacima, već i prema svim građanima Crne Gore”, ocijenili su iz BS.

Ovakvim odnosom prema poslaniku u Skupštini Crne Gore, koji posjeduje diplomatski pasoš, svjesno se krši Bečka konvencija. 

” Međutim, očigledno da do poštovanja međunarodnih ugovora našim susjedima nije stalo. Uvjeravamo sve da nas ovakvi postupci neće pokolebati da nastavimo našu borbu za evropsku, građansku i multietničku Crnu Goru koja želi najbolje odnose sa svim susjedima. Ovo je dodatni pokazatelj da je Crna Gora usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici napravila civilizacijski iskorak, jer su se nakon usvajanja navedene rezolucije otkrile namjere brojnih aktera, kako u Crnoj Gori, tako i šire”, naglasili su iz Bošnjačke stranke.

S obzirom na to da se, kako su kazali, ovakve provokacije i neprijatnosti kojima su izloženi posljednjih mjeseci nijesu dešavale ranije, pokazatelj su da aktuelna Vlada nema kapaciteta da očuva integritet legitimno izabranih predstavnika naroda, ali i države Crne Gore.

” Pozivamo međunarodnu zajednicu da omogući slobodan protok ljudi i kapitala, koji spadaju u kategoriju osnovnih ljudskih prava i sloboda i koji čine suštinu evropskih vrijednosti”, poručili su iz Bošnjačke stranke.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Desničari prolaze bezbjednosne provjere u Vojsci i Policiji Srbije

Ko je u Crnoj Gori ugrožen – Srbi ili Crnogorci?

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Zabrana uvedena prekasno i pod pritiskom javnosti

Medojević: Vlada ugrožava privredu, raste nelikvidnost i nezaposlenost

Rastoder: Promjene u Crnoj Gori su svedene na personalni nivo, crkva postala politički arbitar

Pobjegla u prihvatilište: Život glumice koja se hrani u narodnoj kuhinji