Izvor: Gradski portal

Čelanović: Imaćemo kandidata koji će pobijediti u prvom krugu

Izbor sudija Ustavnog suda je početna tačka da odblokiramo državu čije sve grane su u blokadi već duži vremenski period, kazao je generalni sekretar Socijaldemokrata Miloš Čelanović.
Čelanović: Imaćemo kandidata koji će pobijediti u prvom krugu

Miloš Čelanović

“Od vremena Miloševića nijesmo imali ovako jasan stav međunarodne zajednice i relevantnih adresa”, ističe Čelanović.

Govoreći o uticaju Crkve Srbije u Crnoj Gori, Čelanović kaže da kao institucija u posljednje vrijeme funkcioniše kao politička organizacija koja ima neprimjereno veliki uticaj na društvena i politička dešavanja.

“Potrebno je razgraničiti tu sferu dokle ide vjerski uticaj, a odakle počinje državni, pogotovo u sekularnim državama kao što je Crna Gora”, naglašava Čelanović.

Kada je riječ o eventualnom zajedničkom predsjedničkom kandidatu partija procrnogorskog bloka, Čelanović kaže da toj odluci moraju prethoditi konsultacije.

“Očekujem da ćemo imati kandidata koji će pobijediti u prvom krugu. Zato treba da obavimo što više razgovora, budemo mudri i odgovorni i imamo zajedničkog kandidata kako ne bismo došli u situaciju da pobjeda bude dovedena u pitanje”, pojašnjava Čelanović.

Prema njegovim riječima, situacija u energetskom sektoru u skladu je sa političkim i društvenim sunovratom.

“Imamo situaciju gdje su na čelu važnih ekonomskih i energetskih privrednih subjekata došli nekompetentni i neodgovorni ljudi koji se prema državnim preduzećima ne ponašaju kao da je to nešto naše, nego imamo javašluk. Sve ono što su prije kritikovali, sada su izdigli na viši nivo i nadogradili”, zaključuje Čelanović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Pala Vlada Dritana Abazovića

Bečić: Kandidat Demokrata i Evrope sad bi pobijedio na predsjedničkim izborima

Čelanović: Prodajom 10 odsto akcija EPCG Vlada bi omogućila važnom regionalnom igraču da počne da rovari i po našem energetskom sektoru

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Vuković: Krenuli smo sa uređenjem terena na Bulevaru Stanka Radonjića

CIJENA POPULIZMA: Čađenović za pola januara oštetio CEDIS za 1,2 miliona eura, do kraja godine šteta 21,4 miliona

Boljević: Kontrola leta je morala da uzbuni Vojsku kada je sa radara nestao helikopter

Brutalno mučenje u obračunima klanova: Suparnike kasape i melju, čuvaju dokaze o masakru