test

CGO: Zenović i PES da državni interes stave ispred partijskog

Standard

22/04/2024

15:56

Povodom medijskih navoda da će Predrag Zenović, glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom (EU) nositi izbornu listu Pokreta Evropa sad (PES) a lokalnim izborima u Budvi u maju ove godine, Centar za građansko obrazovanje (CGO) je pozvao i Zenovića i PES da državni interes stave ispred partijskog i partikularnog i da odustanu od ovog nauma.

“Crna Gora se nalazi u krucijalno važnoj fazi trke ka EU, kada joj se nenadno, i bez zasluga iz Crne Gore, otvaraju velike šanse, što zahtijeve apsolutnu posvećenost svih u institucijama, a primarno pregovaračke strukture. U izazovnim okolnosti koje živimo, staviti ovakav cilj iza partijskog bilo bi krajnje neozbiljno, neodgovorno i štetno. Vjerujemo da to ne bi doprinijelo ni dobroj percepciji glavnog pregovarača u najširoj javnosti, koja bi upravo sada morala da ga vidi kao iznadpartijsku ličnost sposobnu da, svojom nepristrasnošću, mobiliše najrazličite aktere da doprinesu ovom procesu”, istakli su iz CGO na društvenoj mreži Iks (X).

Kako navode, jasno je da se ne mogu istovremeno voditi lokalni izbori i kvalitetno raditi na koordinaciji institucija u dostizanju IBAR-a.

“Već svjedočimo da prečesto parlamentarna većina zloupotrebljava IBAR u svojim promotivnim, ali i kontroverznim, aktivnostima, a ovo bi osnažilo uvjerenje da je više Evropskoj uniji i državama članicama stalo da Crna Gora dobije IBAR nego vlastima u Crnoj Gori”, poručuju iz CGO.

Izvor (naslovna fotografija):

Predrag Zenović

Ostavite komentar

Komentari (0)