test

CHO: U potrazi za onima koji raspiruju mržnju i šire netrpeljivost, Abazović neka pogleda u ogledalo

Standard

24/04/2023

17:39

Crnogorski helsinški odbor za ljudska prava (CHO) osuđuje izjave i napade tehničkog premijera Dritana Abazovića i novoizabrane predsjednice Skupštine Glavnog grada Bojović-Borovinić na uredništvo i novinare Gradske RTV, piše u saopštenju CHO.



I Abazović i Bojović-Borovinić iznose drske i besprizorne neistine i crtaju mete svima koji su, u vremenu od osnivanja Gradske RTV na profesionalan način obavljali svoj odgovorni posao.

Potpuno je besmislena i apsolutno lažna optužba da Gradska RTV promoviše nacionalnu i vjersku mržnju i netrpeljivost, osim ako Abazović argumentovanu kritiku na sopstveni rad i brojne nezakonite i destruktivne odluke i afektivno i drsko ponašanje ne smatra “raspirivanjem mržnje” – navode iz CHO.

Pošto, kako dodaju, ovo nije prvi slučaj ove vrste kada se radi o tehničkom premijeru, CHO će o njegovim istupima i o prijetnjama i najavama čistke koje izgovara predsjednica Skupštine Glavnog grada, obavijestiti diplomatsku zajednicu u Crnoj Gori, kroz posebno obraćanje i u direktnoj komunikaciji sa njima.

Targetiranje i hajka se moraju biti jasno osuđeni i od svih političkih struktura i institucija u našoj zemlji, ali i od diplomatske zajednice, prije nego što nam, svima zajedno, neki drastični slučaj težih posljedica ne pokaže da nismo na vrijeme prepoznali malignu i zlokobnu suštinu ovoga što govore, rade i najavljuju Abazović i Borovinić-Bojović – piše u saopštenju.

Izvor (naslovna fotografija):

CHO

Ostavite komentar

Komentari (0)