test

Dajković u “službi” građana Glavnog grada sa otpravnicom poslova Srbije: “Kad mogu oni sa Briselom mogu i ja sa najbližima”

I. Đoković

17/08/2023

12:26

Vladislav Dajković novoimenovani šef kancelarije za odnose sa građanima u Glavnom gradu ''silovito'' je krenuo u rješavanje problema žitelja Podgorice, baš kao što je i pompezno najavio u svojoj objavi na Instagramu svog prvog radnog dana na novoj poziciji. Tako je makar trebalo da bude, no od svih građana Podgorice, tačnije njih 187 085, Dajković je odabrao otpravnicu poslova ambasade Srbije u Crnoj Gori za razgovor, vjerovatno da sazna kako se ona osjeća u Glavnom gradu Crne Gore, istom onom u kom je on konačno ''zakučio'' neku funkciju.

Imenovanja u Glavnom Gradu od promjene vlasti, uostalom i u cijeloj Crnoj Gori, više podsjećaju na skeč Monti Pajtona, gdje se prkosi zdravom razumu, i gdje se šakom i kapom potilički trguje i plaća cijena glasova. Ni Dajkovič nije izuzetak jer je bez dana radnog staža imenovan na jednu od važnijih funkcija u sistemu Glavnog grada.

No, Dajković umjesto da obavlja funkciju u skladu sa njenim imenom, kancelarija za odnose sa građanima, od svih njih on se sastao sa otpravnicom poslova ambasade Srbije u Crnoj Gori Jelisavetom Čolanović.

“Nikad nisam mogao da shvatim i razumijem ljude koji se promijene čim stupe na neku funkciju i zaborave svoje prijatelje, pa i stavove.

Ja sam srećan što je prva osoba koja mi je zvanično poželjela sreću na novom poslu bila Otpravnica poslova ambasade Republike Srbije u Crnoj Gori, Jelisaveta Čolanović.

Ako svi drugi političari u Crnoj Gori imaju pravo da se sastaju sa raznim adresama, od Brisela, preko Tirane, Zagreba i Prištine, smatram da i ja imam pravo da njegujem prijateljstvo sa onima za koje smatram da su nam najbliži”, napisao je ponosno Dajković na svo Instagram nalogu.

Povezani članci

Dajković je izgleda svoju fukciju zamislio drugačije, očigledno srećan što mu je čestitka stigla iz ambasade Srbije, pa će svoj mandat po svoj prilici “krčmiti” baveći se politikom umjesto građanima Podgorice.

Tako je u svega tri dana od građana Podgorice, kojima je na istom Instagram nalogu uputio poziv da su njegova vrata uvijek otvorena došao do visoke politike, Brisela, Zagreba, Beograda i Prištine.

No, Dajković je samo još jedan od primjera da u Glavnom gradu se ne zna ko šta treba da radi i da politički istrgovae funkcije u službi daljeg sprovođena ličnih političkih ambicija pojedinaca.

Izvor (naslovna fotografija):

Instagram/Vladislav Dajkovic

Ostavite komentar

Komentari (3)

TV_EU

17 Aug. at 14:27

Ovo biće je mentalni invalid

mila

17 Aug. at 15:34

Dajko jadan na slici izgleda kao debil a u životu je stvarno obolio od debilizma!

Pivljanin

17 Aug. at 12:07

Ko još pridaje važnost ovome bazdigovnu , isti ste ti i ova tvoja posestrima iz Babušnice .