Izvor: Pobjeda

Danas premijerski sat: Poslanici će pitati Abazovića o ostavci, ekonomiji, evropskim integracijama

Danas u Skupštini Crne Gore biće održan premijerski sat, u okviru kojeg će poslanici premijera Dritana Abazovića pitati o o ostavci, ekonomiji, evropskim integracijama, kao i poslanička pitanja potpredsjedniku Vlade za ekonomski sistem i ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimiru Jokoviću na temu
Danas premijerski sat: Poslanici će pitati Abazovića o ostavci, ekonomiji, evropskim integracijama

Foto: Filip Filipović

Predsjednica poslaničkog kluba SDP-LP Draginja Vuksanović-Stanković pitaće Abazovića koja je politička pitanja riješio sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prilikom njegove zvanične posjete Beogradu.

– Krajem juna ste posjetili susjednu Srbiju i tom prilikom se susreli sa najznačajnijim državnim predstavnicima te zemlje. Prilikom zajedničke pres konferencije sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, on je istakao da mu se „čini da ste neka velika politička pitanja, koja su nas nekad razdvajala, uspjeli na konkretan način da razriješite“. Zbog toga je od izuzetne važnosti da javnost Crne Gore upoznate sa time koja ste to politička pitanja riješili sa predsjednikom Srbije Vučićem, pošto nas o tome nijeste izvijestili – navela je Vuksanović-Stanković u pitanju Abazoviću, pripremljenom za premijerski sat u parlamentu, koji je zakazan za srijedu.

Vuksanović-Stanković navela je da očekuje odgovor i što su bili „konkretni razlozi za nezakonito zadržavanje i maltretiranje poslanika Skupštine Crne Gore na granici sa Srbijom, koje je trajalo duže od godinu“.

– Da li ćete, nakon što ste izgubili podršku parlamentarne većine koja Vas je izabrala, podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Vlade Crne Gore? – pitaće Damir Šehović (SD) premijera Abazovića.

Milan Knežević (DF) postaviće premijeru kratko pitanje – „I, što ćemo sad?“.

Miloš Konatar (Ura) pitaće Abazovića koji su naredni koraci koje će preduzeti kao predsjednik Vlade kako bi Crna Gora ubrzala svoj evropski put, zaključila proces pregovora i postala naredna članica Evropske unije.

– Ko danas koči evropski put Crne Gore? – pitaće Konatar.

Bogdan Božović (SNP) pitaće koje su najveće prepreke za ubrzanje pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom i koje su to kočnice koje se nalaze na našem putu ka EU kako bismo efikasno zaokružili ove najvažnije teme i pitanje poput reformi u pravosuđu, pitanje pravde, bczbjednosti i borbe protiv organizovanog kriminala.

Suljo Mustafić (BS) pitaće premijera koje urgentne mjere Vlada i on lično namjeravaju preduzeti u cilju zaštite standarda građana koji se suočavaju sa siromaštvom ili se nalaze u lošem ekonomskom i socijalnom položaju, kao što su penzioneri sa niskim primanjima, nezaposleni, osobe sa invaliditetom, korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice, tuđe njege i drugih socijalnih prinadležnosti.

Gencija Nimanbegua (Forca) zanima dokle se stiglo sa primjenom Zakona o otklanjanju posljedica oduzimanja imovine u uvali Valdanos, koji je usvojen 2021. godine na njegovu inicijativu. Branko Radulović (PzP) pitaće Abazovića kako će Vlada nastaviti investicioni ciklus i reforme koje su od značaja po budućnost države.

-Urgentan, dinamičan i održiv investicioni ciklus i temeljne reforme su od sudbonosnog značaja po budućnost Crne Gore. Jedino to može da stvori nove vrijednosti i radna mjesta, smanji brojne limite i slabosti, obezbijedi progres cijelog društva, poveća otpornost na šokove koji će biti sve veći i integriše Crnu Goru u bogatu zajednicu. Da li imate plan kako to sprovesti, posebno imajući u vidu izuzetno složeno i apsurdno političko i ukupno društveno stanje i teško kriminalno nasljeđe? Molio bih poseban osvrt na energetiku – naveo je Radulović u pitanju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Poslanici spremni za premijerski sat zakazan za srijedu, pitaće Abazovića o ostavci, ekonomiji, evropskim integracijama

U PETAK PREMIJERSKI SAT: Pitaće Abazovića kakav je status Kneževića u UP, je li promijenio mišljenje o DPS-u, zbog čega se zastalo u borbi protiv kriminala…

PREMIJERSKI SAT: Abazović o Cetinju, švercu cigara, borbi protiv kriminala, integracijama…

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

U Kotoru jutros izgorjeli Mercedes, BMW i Porche

Konjević pita urednika Vijesti: U kom svojstvu ste koristili državne resurse?

STANDARD SAZNAJE: Policija pronašla Nikolu Nedeljković čiji nestanak je prijavljen 24.juna

Po nalogu glavnog specijalnog tužioca uhapšen Radovan Pantović