Izvor: rtcg

Danas sastanak Abazovića i Đukanovića

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritran Abazović sastaće se danas sa predsjednikom države Milom Đukanovićem, potvrđeno je Portalu RTCG-a. Glavna tema susreta biće odluka Vlade Crne Gore da usvoji Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), uz političke posljedice koje to donosi. Abazović je sastanak najavio na jučerašnjoj sjednici Vlade.
Danas sastanak Abazovića i Đukanovića

FOTO: Beta, Dritan Abazović i Milo Đukanović

Abazovićeva Vlada je 8. jula na sjednici usvojila Temeljni ugovor o uređenju odnosa sa SPC, što je dovelo do povlačenja podrške od strane SDP i DPS.

Usvajanju Temeljnog ugovora su prethodile negativne reakcije i kritike predloženog teksta ovih partija, te jednog dijela nevladinih organizacija, ali i stručne javnosti.

Abazović je na to odgovorio da će se vidjeti “šta je stav većine poslanika”, nagovještavajući da DPS neće uspjeti da obezbijedi većinu od 41 poslanika za opoziv njegove Vlade.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

Abazović: Želimo da Luku Bar vratimo u stoprocentno državno vlasništvo, scenario energetske krize moguć u Crnoj Gori

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

Smijenjen Aleksa Bečić

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Feđa Pavlović za “Dan”: Zašto vlada (ne) treba da padne

Kažanegra Rađenoviću: Što smo ih doveli na vlast tu, brate? Znači, užas

Sveštenik SPC sjedi dok se intonira državna himna; Zeković: Premijeru, zar nam nijeste obećali da ovoga neće biti i da će nestati ove teme?

Epilog svirepog ubistva u Baru: Nevjenčanu suprugu pred djecom tukao osam sati