Mandić: DF predlaže da vratimo mandat građanima i idemo na izbore, nećemo glasati za smjenu Vlade

Zajednički smo zaključili da je stanje propadanja neodrživo, da vlast nije ispunila očekivanja i zbog toga DF predlaže kolegama iz većine i manjinama da mi vratimo mandat građanima Crne Gore, to je najpoštenije rješenje.
Mandić: DF predlaže da vratimo mandat građanima i idemo na izbore, nećemo glasati za smjenu Vlade

Građani će ponovo birati predstavnike, saopštio je Andrija Mandić.

Konstatovali smo da je stanje neodrživo i dase nešto mora mijenjati u Vladi Crne Gore. Postojala su dva modela. Prvi je bio da se izvrši rekonstrukcija i to su zastupale kolege iz Demokrate. Bio je i model da se bira nova Vlada koji smo zastupali. Mi smo pristali na model rekonstrukcije koji se završio tako što smo dobili odgovore od premijera da je najbolje da sve ostane po starom iako smo zajednički konstatovali da je stanje neodrživo.

Mi smo nakon propasti modela rekonstrukcije Vlade pokrenuli novu inicijativu odnosno obnovili inicijativu sa početka priče, da se bira nova Vlada u okviru parlamentarne većine gdje bi bile uključene i manjine.

U ime DF vas obavještavam da je naša inicijativa odbijena i da možemo da kažemo da je to završena priča. Dalji put smo analizirali na našim stranačkim organima. On je istakao da poslanici Demokratskog fronta neće biti prisutni u Parlamentu kada se bude glasalo o inicijativi za smjenu Vlade koju je podržala opozicija.

Ekspertska Vlada je srasla sa foteljama u koje su zasjeli i ne mogu se razdvojiti njihova tijela od fotelja.

Nećemo glasati inicijativu za smjenu Krivokapića, ne zato što je inicijativa loša nego što znamo da su Vlade DPS-a bile gore čak i od ove koju ocijenjujemo negativno.

On je istakao da poslanici Demokratskog fronta neće biti prisutni u Parlamentu kada se bude glasalo o inicijativi za smjenu Vlade koju je podržala opozicija.

“Sve vlade DPS-a su bile gore čak i od ove Vlade”, kazao je Mandić, dodajući da poslanici DF-a neće učestvovati u glasanju.

DF je sve uradio i čist je pred građanima, kaže predsjednik DNP-a Milan Knežević. 

“Nakon svih naših kompromisa čista obraza izlazimo pred građane i vraćamo im mandat. Spremni smo da idemo na izbore i da prekinemo ovu agoniju. Oni koji traže alternativne parlamentarne većine će morati da podnesu račun građanima”, kazao je Knežević. 

U zemlji vlada opšti haos, ocijenio je lider PzP-a Nebojša Medojević.

Nećemo rušiti Vladu sa DPS-om već ćemo vratiti mandat građanima. Ovaj parlament je izabrao Vladu, a ne Vlasnici i urednici Vijesti. Sve smo učinili da sačuvamo izbornu volju građana, ali i pored dobre volje i popuštanja DF-a i ucjena GP Ure, mi smo izgubili godinu dana. Stanje u zemlji je problematično, Vlada nema unutrašnju koheziju, ministri se ne slažu sa premijerom , Vlada nema podršku većine u parlamentu, povećava se broj blokiranih preduzeća, povećava se nelikvidnost u zemlji, broj nezaposlenih, nijedan šef mijednog narko-kartela nije uhapšen…naveo je Medojević.

On je istakao da treba što prije izabrati novu Vlada kako bi se uhvatila u koštac sa nagomilanim problemima.

Njegov kolega Milan Knežević je rekao da, nakon svih kompromisa, DF čista obraza izlaze pred građane.

mediabiro

Volio bih da neko nađe primjer da je lista koja je osvojila 33 odsto postavila na mjesto broj 1 potpunog anonimusa, a kasnije izglasala Vladu u kojoj se nalaze ministri za koje nisu znali ni njihovi članovi uže familije. Što znači da je DF uradio sve i čist je pred građanima. Mi želimo unutar parlamentarne većine, zajedno sa predstavnicima nacionalnih manjina da nađemo model za vraćanje mandata građanima i izlazak na izbore – rekao je Knežević.

Prema njegovim riječima, Mila Đukanovića ne vraća DF, “nego oni koji ovih dana tajno pregovaraju sa njim i oni koji glasaju sa njim za zajedničke predloge zakona i personalna rješenja”.

Mi sa Milom Đukanovićem – ni na radost, ni nažalost. I zato možemo mirne duše da saopštimo čitavoj javnosti da smo spremni da idemo na izbore i da prekinemo ovu agoniju – poručio je Knežević.

https://www.facebook.com/DemokratskiFront/videos/432691205155305/

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

2 komentara


Jo Radan

Neznam sto puno pricate..Svrisite to vise jednom to mucenje.Ili se bojite? Odmah to ucinit?Boji te se za svoje fotelje?Ako ste hrabri, nepricaje puno,,radite to,,,novi izbori..

Odgovori
Krsto

Podrzavam odluku DF-a.
Ali prije izbora, smijenite diletanta i trenutno nesposobnog vd direktora katastra Koca Djurisic, koji se pokazao kao neznalica i najveci promasaj Vlade kada su imenovanja u pitanju. A niko ga ne smenjuje, vec mu produzavaju status, iako pojma nema, vec nanosi dodatnu stetu, koja se mora sanirati hitnim razresenjem drzavne funkcije shodno načelima pravde i pravičnosti, po zakonu, po moralu, po razumnom rasuđivanju…
Sto hitnije!!!

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Knežević: Budućnost Vlade zavisi od Krivokapića

Knežević: Ako Đukanović ne potpiše Zakon, Crnu Goru očekuje institucijalna kriza

Knežević: Simijanović predvodio akciju izbacivanja DF-a iz Vlade

Abazović: Nema kalkulacija sa prozapadnim putem, Crna Gora najbliža opciji da zadrži postojeći sastav Vlade

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

SNP, URA, CIVIS i manjine potpisuju sjutra memorandum o saradnji

Dvije osobe stradale u saobraćajnoj nesreći na putu Bar – Petrovac

Abazović Demokratama: Malo se šlihtate Vladi, malo DF-u, Front je za vas doktor nauka

CRNOGORSKO PROLJEĆE: Protest ispred Policijske akademije u Danilovgradu