test

ĐELJOŠAJ: Ubjedljiva pobjeda u Tuzima, imamo 18 mandata i većinu

Standard

05/03/2023

21:36

Čelnik Albanske alternative Nik Đeljošaj rekao je da je Albanski forum (Albanska alternativa - Demokratski savez Albanaca - Nacionalna unija Albanaca) ubjedljivo pobijedio na izborima u Tuzima, te da će imati najmanje 18 mandata.

On je Portalu RTCG rekao da su u tom savezu veoma zadovoljni rezultatima.

Portal Javnog servisa navodi i da je nakon prebrojanih glasova sa 29 biračkih mjesta Albanski forum dobio 4.274 glasa na današnjim lokalnim izborima u Tuzima, dok je savez “Pravim putem”, koji predvodi DPS, dobio za sad oko 3.000 glasova.

U Tuzima se danas glasalo na 30 biračkih mjesta. Još nije poznat rezultat drugih učesnika izbora.

Prvi preliminarni rezultati Opštinske izborne komisije očekuju se oko 22 sata.

Na današnjim izborima u toj opštini nastupaju četiri koalicije i tri samostalne liste. 

Za 32 mjesta u parlamentu takmiče se koalicija Albanski forum – Jedinstvo i razvoj (Albanska alternativa, Demokratski savez Albanaca, Nacionalna albanska unija i Demokratski savez u Crnoj Gori) predvodi aktuelni predsjednik Opštine Tuzi i predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj.

Nastupili su i Stranka pravde i pomirenja – za buduće generacije, kao manjinska lista, koju predvodi Ilhan Škrijelj, Socijaldemokratska partija (SDP) – Pokret za Tuzi – svim srcem za Tuzi, gdje je prvi na listi Husein Đoković.

Listu Demokrata “Aleksa Bečić – Štjefan Camaj – Demokrate – Jači smo zajedno” predvodi Štjefan Camaj, a Socijalističke narodne partije (SNP) – Časno za Tuzi, Željko Milić.

Liste su predali i Albanska koalicija – Zajedno (Demokratska partija i Forca), koju predvodi Anton Nikaj, kao i koalicija koju čine Demokratska partija socijalista (DPS), Bošnjačka stranka (BS), Socijaldemokrate (SD), Demokratska unija Albanaca (DUA) – “Pravim putem”, koju predvodi Elez Niković.

Ovo su drugi lokalni izbori od kada je opština Tuzi dobila status samostalne opštine.

Pravo glasa imalo je 12.387 glasača, a biračka mjesta bila su bila otvorena od sedam do 20 sati.

Izvor (naslovna fotografija):

Fotp: Nik Đeljošaj

Ostavite komentar

Komentari (0)