Izvor: pobjeda

Đeljošaj: Zašto bi nas zvao neko ko nema podršku nijednog poslanika

Nijesmo dobili poziv od Krivokapića za razgovor o Vladi, a ne znam ni zašto bi poziv od njega ni bio, jer on je slobodni pojedinac bez podrške ijednog poslanika u Skupštini, kazao je za Pobjedu Nik Đeljošaj iz Albanske liste.
Đeljošaj: Zašto bi nas zvao neko ko nema podršku nijednog poslanika

Nik Đeljošaj

Manjinske partije za sada nijesu dobile formalni poziv premijera Zdravka Krivokapića za razgovor o eventualnom učešću u Vladi, ukoliko ona bude rekonstruisana. Iz parlamentarne većine i dalje, ali putem medija, saopštavaju da bi i predstavnici manjina trebalo da imaju mjesto u izvršnoj vlasti, ali do sada nije uslijedio zvaničan poziv nijednoj manjinskoj partiji. Krivokapić je početkom oktobra održao prvi krug razgovora sa liderima partija parlamentarne većine, bez poziva predstavnicima nacionalnih manjina.

Đeljošaj kaže da je Vlada ostala bez podrške u Skupštini, te da bi o „evropskoj vladi“ trebalo da razgovaraju oni koji imaju slična programska opredjeljenja.

”Razgovori o formiranju Vlade obavljaju se između lidera partija koji imaju poslanike u Skupštini Crne Gore. Nakon što je Vlada ostala bez podrške u Skupštini, očekujem da će lideri partija sa sličnim programskim opredjeljenjima sjesti za sto i dogovoriti evropsku vladu”, kazao je Đeljošaj.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Đeljošaj: U Tuzima se ništa ne može na silu, diskriminacijom

Bošnjak Krivokapiću: Razočarana sam kada ste rekli da vam je čast što vas je doveo Daka Davidović ratni profiter i švercer oružjem

CEDEM: Zadovoljstvo Vladom na istorijskom minimumu, DPS i dalje najjači, Demokrate i DF skoro isti

Bečić: Sve, sem rekonstrukcije Vlade, je izdaja volje građana

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Krivokapić zakazao sjednicu Vijeća za ponedjeljak: Raspravljaće o Sekuloviću i Brđaninu u odsustvu Abazovića?

Prepirka Abazovića i Marković na Prajdu: Što ne bacite suzavac na ove mirne ljude?

Slučaj ukidanja zabrane ulaska Belivuku: Milošević otkrio “toplu vodu”

Čist račun, duga ljubav: Pogledajte primjer predbračnog ugovora