test

Đonović: Karikaturalno ponašanje odbornika SO Zeta

Standard

29/04/2023

19:30

Besmisleno je i neozbiljno što Skupština Opštine Zeta pokreće proceduru za otpriznavanje Kosova, ocijenio je za Gradsku televiziju politički analitičar Ranko Đonović, dodajući da takvim ponašanjem odbornika u lokalnom parlamentu država liči na karikaturu.



Takvo ponašanje čelnika zetske opštine, koja je predvođena Demokratskim frontom, odgovara centrima moći u Moskvi u Beogradu, objašnjava Đonović. On ističe da je njihovo da Crnu Goru učine neozbiljnim i nepouzdanim partnerom ostatku svijeta.

Iako je Crna Gora priznala nezavisnost Kosova 2008. godine, čelnici novoformirane Opštine Zeta namjeravaju da tu odluku ponište. Politički analitičar Ranko Đonović naglašava da se takvim predlogom Demokratske narodne partije urušava ugled Crne Gore u Evropi i svijetu.
“Danas Crna Gora sa njima i sličnim i takvim odlukama liči više na karikaturu, nego na državu. Njima je cilj da ponize i poništavaju državu Crnu Goru kad to nijesu mogli na referendumu, kad to nijesu mogli terorističkim napadom prije četiri, pet godina, onda je ovo tihi lagani put kojim će odluka za odlikom da dovede Crnu Goru da liči sva na jednu iole neozbiljnu opštinu”, kazao je Đonović.

Takva politika odgovara zvaničnoj Rusiji i Srbiji, ocjenjuje Đonović i dodaje da su izbori u junu posljednja prilika da građani sačuvaju državu. Đonović ocjenjuje da nova vlada neće postupiti kao zetski parlament i preispitati odluku o nezavisnosti Kosova, koju je, pored Crne Gore, priznalo još najmanje 50 država svijeta.

“Mislim da to ipak ne može da se desi, da je ipak većina u parlamentu svjesna te činjenice. Što se samog parlametna tiče i vlade koju imamo, nijesmo mnogo bolji od ovoga što je uradila Opština Zeta, to svakodnevno možemo vidjeti zahvaljujući našem premijeru i vladi koju vodi. Koliko god ih to vrijeđalo, ali je otprilike to, samo što je Zeta pošla najdalje, tako da to izaziva smijeh i tugu u kakvoj državi živimo”, navodi Đonović.

Zemlji koja je članica NATO-a takvo ponašanje ne priliči, upozorava Đonović i dodaje da potezi zetske opštine mogu biti samo početak.

“Sad očekujte i u Budvi. vidjeli ste koliko ne poštuju odluke suda, vidjeli ste kako premijer sudije naziva bukvalno međedima koji su prespavali zimski san, a sudije ćute, itd.. sve što se dešava jeste sve, samo ne ozbiljna i snažna država i nekome je to cilj. Imaju svoje izvođače radova ovdje, prije svega u DF-u, ali ni drugi nijesu ništa bolji. Ako se to sve sabere, oni se nadaju onom njihovom cilju – velika srpska država, velika Srbija”, objašnjava Đonović.

Predsjednik lokalnog parlametna u Zeti Luka Krstović juče je saopštio Pobjedi da inicijativa DNP-a za poništenje priznanja nezavisnosti Kosova još nije stigla u skupštinsku proceduru. Sa druge strane, u Prištini, u jednom šoping centru, odigrano je crnogorsko kolo u znak zahvalnosti što je Crna Gora glasala da Kosovo postane član Savjeta Evrope.

Izvor: Gradski portal
Izvor (naslovna fotografija):

Gradska TV

Ostavite komentar

Komentari (0)