Đukanović: Katnić dotakao najosjetljivi dio nervnog sistema one politike koja je politika izdaje crnogorskih nacionalnih interesa

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović u intervjuu za RTCG osvrnuo se na rad doskorašnjeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Đukanović je podsjetio na njegovu ulogu u procesuiranju državnog udara.
Đukanović: Katnić dotakao najosjetljivi dio nervnog sistema one politike koja je politika izdaje crnogorskih nacionalnih interesa

Milo Đukanović

On osvrnuo se i na promjenu vlasti 2020., iako kako kaže, “nikada od mene niste čuli osudu promjene vlasti”.

“Samo nerazumnog čovjeka bi iznenadila promjena vlasti poslije 30 godina kontinuiteta”, naveo je Đukanović. Ne žalim zbog promjene vlasti, međutim, promjena vlasti dovela je do upliva ruskog interesa, SPC je zloupotrijebila položaj, a na polju borbe protiv kriminala nije učinjeno ništa”, kazao je Đukanović.

“Biće intrigantno to što za godinu i po dana oslobodilačke vlade” koja se upustila u tešku borbu sa korupcijom nije donešena nijedna optužnica ili presuda”, dodao je.

Kaže i da apsolutno ne stoji da je bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić bio kočnica u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“To je za mene veoma providno. Dva su razloga takvog odnosa aktuelne vladajuće koalicije prema Katniću. Prvi je njegova uloga u procesuiranju “državnog udara”. On je dotakao najosjetljivi dio nervnog sistema one politike koja je politika izdaje crnogorskih nacionalnih interesa. Potpuno je jasno od prvog dana, da svi koji su se našli na udaru optužnice su pokušavali na sve moguće načine da zaštite sebe time što bi kompromitovali Katnića. Drugi razlog je što je nova vlast veoma nervozno tražila trenutak da na poziciju glavnog specijalnog tužioca instalira svog predstavnika i istomišljenika”, naveo je Đukanović.

“Niti je Crna Gora korumpirana država, niti DPS organizovana kriminalna grupa, pa sve da čelnike DF-a dovedu na mjesto glavnog specijalnog tužioca. To je nemoguće dokazati jer to nije istina”, zaključio je Đukanović.

Komentarišući ukidanje presude, kojom je 13 optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine osuđeno na skoro 70 godina zatvora, Đukanović je kazao da su postupci pred Višim sudom i Apelacionim sudom bili pod pritiskom plaćenih interesa sa strane.

“Ne ulazeći u vrjednosni stav oba suđenja, volio bih da kažem da su sudovi odoljeli tom pritisku, ali plašim se da nisu”, rekao je crnogorski predsjednik.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Đukanović: Manjinska vlada nije najbolje rješenje, ali ćemo je podržati

Pala Vlada Zdravka Krivokapića

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Đukanović: Krstovići preživjeli golgotu, pokrenuće postupak za naknadu štete

ŠTO ĆE VUČIĆ REĆI: Abazović ne voli da čuje negativan stav o ,,Otvorenom Balkanu“

SKANDAL: Bogougodnice na mapi jer je falilo kategorija?!

Medojević: Novi čelnici Tužilaštva hitno da procesuiraju Krivokapića i Spajića zbog tajnog zaduženja